torstai 18. heinäkuuta 2013

Soul symbols

Koen usein moniin asioihin symbolista merkitystä, on kyse sitten jostain esineestä, olennosta tai ihan mistä vain!!! Jotkin asiat vain kiehtovat minua todella paljon ja olen huomannut niissä olevan minulle jokin symbolinen merkitys!! Ajattelin nyt tuoda esille muutamia lähinnä taruolentoja joista olen kiinnostunut ja jotka minua eritoten kiehtovat mystisellä tavalla!!!

Feeniks lintu:

Kaikki ovat taatusti kuulleet tästä mystisestä tarulinnusta joka ollessaan tarpeeksi vanha syöksee itsensä tuleen ja syntyy seuraavana aamuna tuhkasta uudelleen!!!! (ainakin jossain uskomuksissa, ei kaikissa) 
Tullut tutuksi ainakin muumeista jos ei muualta ole tullut tutuksi!!;) 
Feeniks linnusta voi löytää viitteitä monista eri kulttuureista kuten Egyptin ja Kiinan mytologeista!! 
Feeniksin symboolisesta arvostakin on monia eri näkemyksiä aina egyptiläisestä auringonjumalasta, kuolemattomuuteen, uudelleen syntymiseen, oikeudenmukaisuuteen ja jalouteen asti..
kuva lainattu googlesta
Itselleni Feeniks-lintu tuli tutuksi ensimmäisen kerran juurikin tuosta muumien feeniks-lintu jaksosta ja lumouduin lintuun täysin!!! Ja se tunne linnun olemassa olosta on pysynyt mielessäni koko tuon elämäni ajan mitä olen elänyt siitä pienestä nappulasta aina tähän ikään asti!!!(kyllä uskon vahvasti että taruolentoja on olemassa)
 Olen paljon pohtinut linnun merkitystä elämässäni. Usein sitä kuvataan uudelleen syntymisenä ja se kuvastaa juurikin niitä uskon asioita, joita omalla kohdallani olen pohtinut!!! Uskon, että jokaisella on ollut monta elämää ennen tätä nykyistä ja tulee olemaan tulevaisuudessakin nykyisen elämän päättymisen jälkeen! Luin myös joskus, että Kiinassa Feeniks symboloi oikeudenmukaisuutta ja jaloutta, ei siedä valheita eikä vallan väärinkäyttöä. Eli yksinkertaisesti se millaisena Feeniks-lintu nähdään on melko pitkälti kaikkea sitä, mitä minä elämässäni pidän arvossa. Jonain päivänä nahkaani koristaa vielä tulen punainen Feeniks joka antaa minulle voimaa elämässä!!!

Tässä biisi joka on uppoutunut takaraivooni kuultuani sen ensimmäisen kerran:


Ihmissusi:

Päiväsaikaan ihminen ja yöllä täydenkuun aikaan muuttuu sudeksi jota kaikki pelkäävät!!! Itse en itseäni aivan tuollaiseksi luokittelisi, mutta siten se omaa olemustani kuvastaa, että uudessa porukassa olen todella ujo, syrjään vetäytyvä ja kovin epävarma kaikesta mitä teen!!! Kun tunnen oloni turvalliseksi ja rennoksi olenkin aivan toisenlainen, puhun jopa liikaakin, hymy on herkässä ja osaan olla melkoisen räiskyväkin persoona ja omaan myös aika ronskiakin huumoria!!!=) Ja siksi se on täälä netissäkin nimimerkkinä, koska se vain kiehtoo minua ja kuvastaa taruolentoina melko osuvasti omasta mielestäni ja omalla näkemykselläni juuri minua!!!:)
Kuva lainattu googlesta

Lohikäärme:

Lohikäärme on ympäri maailmaa tunnettu taruolento ja monista eri maiden mytologeista se löytyy tavalla tai toisella!!! Joissain uskomuksissa lohikäärme nähdään petona, tuhon symbolina ja kristinuskossa lohikäärme kuvataan jopa itse Saatanana. Mutta nähdään lohikäärme myös aivan toisenlaisenakin symbolina kuten onnen, vaurauden ja viisauden symbolina, nähdään myös demonien karkoittajana (joka selvästi sotii kristinuskon saatana näkemystä vastaan;) ) ja sateen symbolina.

Itse olen kiinalaiselta horoskoopilta lohikäärme ja arvostaessani muutenkin noita itämaisia, lähinnä Japanin ja Kiinan kulttuureja, on lohikäärme siitäkin kautta tullut todella voimakkaasti osaksi omaa sielun symboliikkaani!!! Koen lohikäärmeen syboloivan itselleni lähinnä onnea, voimaa antavana ja vaikeuksista voittamista!!! Lohikäärme koristaakin olemassa olollaan ympäri kotiamme, kaulassa riippuvana onnen amulettina ja ihooni hakkattuna onnentuojana!!
Nämä korut ovat olleet kaulassani vuosi kausia, en oikeastaan juuri koskaan ole ottanut niitä pois ja jotenkin itselleni on tullut päähäni sellainen mielenvika, että jos ne eivät ole kaulassani ja jokin asia menee pilalle, on syy siinä, etteivät ne olleet tuomassa sitä onnea!!! Sitähän en luonnollisesti mieti ollenkaan jos nämä korut kaulalla sattuu jotain, niin syy luonnolisesti on jossain muualla kuin koruissa!!!=D
Sori kuvanlaatu, mutta tuossa on kuva niskassani kipittävästä liskostani jota lohikäärmeeksi kutsun

Lisäksi näiden taruolentojen lisäksi on monia muitakin asioita joita arvostan ja pidän itselleni kovin symbolisina asioina kuten luonnon elementeistä vesi, joka rauhoittaa mieltäni!! Tunnen veden äärellä oloni keveäksi, tuntuu kuin happi kulkisi normaalia paremmin sisuksissani ollessani veden äärellä ja sieluni rauhoittuu. Mikään ei voita tunnetta kun vetää keuhkot täyteen ilmaa ja liukua pitkin veden alaista maailmaa kuin delfiini, tunnen monesti olevani kotona kun saan olla veden läheisyydessä!! 
Linnut ovat aina olleet itselleni vapautta kuvaava symboli ja erityisesti kotka on ollut sellainen lintu joka saa selkäpiin täyteen kylmiä väreitä!! Välillä katselen metsissä haikeana taivaalla lentäviä lintuja ja kuvittelen itseni ylös korkeuksiin lentämään lintuna- vapaana murheista ja menneisyyden aiheuttamista naarmuista!!! Olen niistä naarmuista melko hyvin päässyt jo eroon, mutta valehtelisin jos väittäisin että oloni olisi aina hyvä!!! Naarmuni ovat varmaan sitä luokkaa, ettei niitä koskaan saa täysin katoamaan, mutta olen oppinut kääntämään melko hyvin kaikki ongelmat ja niistä selviytymisen voimavaroiksi ja vahvuudeksi!!! 

Satuin myös viikko takaperin osumaan Tampereelle siellä ollessa kansainväliset markkinat keskustorilla! Torilla oli eräs suomalainen hopeakorun tekijä myymässä korujaan ja ohi kuljettuani eräs koru kiinnitti huomioni. En ensin jäänyt sitä ostamaan, ajattelin että jos tämä on niitä hetken mielijohteita jotka unohtuvat mennessäni toiseen kauppaan, tulisi säästettyä rahaa kun ei aina kuuntelisi niitä hetken mielijohteita.. No saatuani kierrokseni tehtyä jäi koru kuitenkin kaivelemaan mieltäni todella voimakkaasti ja tunsin että oli koru saatava itselleni.. Seisoin kojun edessä ainakin puolisen tuntia ja mietin ostostani, myyjällä kun oli todella paljon erilaisia koruja myynnissä ja jos olisin miljonääri olisin varmaan ostanut puljun tyhjäksi!!!=D Mutta aina alitajunnasta puski sen yhden korun kuva mieleeni!!! Totesin että tämä se on ja tämä minun on saatava enkä ole katunut ostostani kertaakaan!!! Se mitä koru minulle symboloi, on vielä arvoitus jonka uskon ratkeavan ajan kanssa!!!:)

Onko teillä lukijoilla jotain elämässänne joka tuo teille jonkun symbolisen merkityksen? 

8 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen postaus! :) Ihanasti kerroit tuosta ihmissuden merkityksestä itsellesi. <3 Mullekin lohikäärmeellä on symbolinen merkitys ja se on myöskin kiinalainen horoskooppini. Vielä en ole saanut hankittua lohikäärmeellä varustettua riipusta, mutta sellainen aikomus olisi.

  Ps. Tosi nätti tuo sydämenmuotoinen kaulakoru! En ihmettele yhtään, mikset voinut lähteä kotiin ilman sitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww!!^^ kiitos ihana!!♥♥
   Toivottavasti joskus saisit hommattua sellaisen korun itsellesi!!^^
   :) koru tosiaan on kaunis ja roikkuukin nykyisin kaulassani yötä myöten noiden lohikäärme korujeni kanssa!!!^^ varsinainen sekamelska, mutta ilmankaan en osaa olla!!:D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! :) Tuli tuosta tatuointikuvasta mieleen, et onko siulla kuin monta kuvaa?^^

  Mitä mietin nuista symboleista, niin ekana tuli mieleen avain, joka symbolisoi muun muassa uutta ja lukittua. Avain onneen korkokengän kera löytyy tatuoituna tuosta toisesta jalasta. ;) Samalla se symbolisoi miulle ns. uutta alkua, kun yks ovi menee kiinni, niin avautuu ovi taikka ikkuna tilalle.

  Yksi ihana on myös sydän. Kaunis kuvio, merkitsee miulle rakkautta, rehellisyyttä ja pyyteettömyyttä. Sydänkoruja miulla on muutama, rakkailta ihmisiltä saatuja. ♥ Ja tuo avaimen yläosahan on muuten sydämen muotoinen! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!^^ tällä hetkellä vain nuo kaksi, lohikäärme ja kirsikanpuun alku jota täytyisi kans joskus jatkaa!!:) se kun on vielä pahasti kesken ja täytyy käydä korjauttamassakin tuo lähtö osio siitä oksasta kun en siihen ole tyytyväinen!!:/

   Olen monesti katsellut sitä sinun tatuointiasi, se on todella kaunis!!^^
   Avain kyllä tuntuu olevan myös melko usein monille symbolinen asia!! Enkä ihmettele lainkaan!!:) varmasti niissä siun sydän koruissa on todella paljon tunnetta mukana kun olet niitä lähimmiltä ihmisiltä saanut!!:) liittää hyvin muistotkin niihin koruihin mukaan kun on saanut joltain erityiseltä ihmiseltä!!:)

   Poista
 3. Ihana postaus! Rupesin oikein itsekin pohtimaan omaan elämääni liittyvää symboliikkaa, ja yksi esimerkki tuli heti mieleen voimakkaasti. Lapsena ajattelin suden symboloivan minuuttani aika hyvin - väärinymmärretty, viihtyy omassa pikku porukassa (ja metsässä :D), liikkuu mieluiten öisin ja iltahämärissä. Epäluuloinen ja jopa arka, mutta kuitenkin vahva. Tunsin suorastaan jonkinlaista sukulaisuutta susia kohtaan, ja aika pitkälti tunnen samoin edelleen. Olen ehkä vähän kesyyntynyt kuitenkin, en aristele ihan niin paljon :D
  Onko muuten mitään muistikuvaa, kuka tuon korun on valmistanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekkin kaunis!!^^
   Näet paljon samoja asioita sudessa kuin mitä minä tunnen ihmissutta kohtaan!! Ylläri pylläri, ovathan ne melko samoja otuksia!! xD
   Osasit hyvin kiteyttää monet sudelle ominaiset piirteet ja huomioni kiinnittyi eritoten tuohon väärinymmärretty sanaan johon tunsin hyvin paljon samaistumista!!:)

   Ei ollut mitään muistikuvaa korutekijästä mutta kaiveltuani rahapussia löysin onneksi kuitin myyjältä (ihme etten ollut heittänyt sitä roskiin) niin löysin nettisivut tälle tekijälle!!:)
   www.kivakoru.fi =) varoitan että saattaa sisältää liikaa vastustamattomia koruja!!;)

   Poista
 4. Ooh, miten mielenkiintosta :) *lukee innoissaan* Ja minusta on hienoa ja erityistä, kun pidät juuri ihmissusista. Ne ei oo niitä suosituimpia (jos vertaa vaikka vampyyreihin) =)

  Mulle taas karhu on ollut pitkään eläimenä sellainen...ykkönen. Siinä ei vaan taida pahemmin olla symboliikkaa tai muuten mitään "salaperäistä". Mut mua kiehtoo sekin, et lastentarinoissa karhut näytetään usein hyvinä hahmoina: Nalle Puh, Uppo-Nalle jne. Ja herttaisina :) Sudet taas on melkein aina pahoja :o Jännä miettiä, et mikä siihenkin on vaikuttanu.

  Hyvää yötä, ystäväni <3 *halaa ja kiittää, kun sait mut aattelemaan* =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ystäväiseni ja pahoittelut kun en ole ehtinyt vastaamaan!!
   Harvoin kuulee kenenkään pitävän karhuja arvossa, paitsi jossain lasten intiaanitarinoissa kuten karhuveljeni Koda!!=D ne ovat kyllä mielenkiintoisia olentoja, ulkoisesti ehkä pelottavia mutta sisältä herttaisia nallukoita jotka mutustaa marjoja ja nukkuu paljon!!^^

   Mukava kuulla että tekstini sai ajattelemaan!!^^ silloin se oli onnistunut ja täytti tarkoituksensa!!^^

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)