keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Muodonmuutos

Sain hetki sitten kahdelta ihanaiselta neitoselta tälläisen sisustushaasteen johon oli yhdistettynä myös viisikkohaaste!! Mutta koska olen tehnyt tuon viisikkohaasteen jo muutamaan kertaan täällä ja täällä, niin en sitä enää kolmatta kertaa viitsi raapustaa!!:) Mutta sisustus haaste on mukava toteuttaa, tälläistä en ole ennen tehnytkään!!:) Joten kiitos paljon haasteista Shadou ja Vania

1. Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?

Hmm... tätä täytyy oikein pohtia... Kotona asusteltaessa ei hirmuisen paljoa ole tullut itse ostettua kun kaikki melkein on ollut porukoiden hommaamia... Synnyin kotooni kun tehtiin remontti ja sinne laajennettiin taloa yläkerran verran, sain sinne uuden huoneen jonka maalasin ylläri pylläri violetiksi, oli sinne saatava tuolloin jo hyvin kasvavaan elokuvakokoelmaani oma kirjahylly!! Sen sitten ostin Hämeenkyröstä Hintakaari-nimisestä romukaupasta!!:) Tämä samainen kirjahylly onkin kulkeutunut mukanani monet muutot ja sen käyttötarkoitus on nykyisin olohuoneemme kirjahyllynä... Tosin kirjat alkavat tursuta jo tuoltakin pihalle!!=D Täytynee varmaan laajentaa jonnekkin suuntaan...=D Hylly on aivan tavallinen 8 lokeroinen avo hyllykkö tummanruskeaa puuta!!:)

2. Millaisesta kodista haaveilit silloin, kun muutit omillesi?

Halvasta!!!xD
Omakotitalo on aina ollut haavelistalla numero yksi, mutta ei mahdollinen toteuttaa näin ensiasuntolaisena, joten vuokra kämppä oli silloinen järkevä vaihtoehto!! Asuttuani melko pitkälti reilu vuoden mieheni porukoilla, alkoi tulla mitta täyteen toisten nurkissa hiihtelystä!! Vaikka anopillani ei ollutkaan mitään sitä vastaan, mutta itseäni inhotti olla toisten vaivana.. Se oli mieheni silloinen toive että heillä asustelisin kun kotona oli tuolloin jotenkin hankalaa olla, uusien perhemuutosten takia ja itse en kokenut oloani missään hyväksi... äidinkään luona en kauaa voinut asua, kun luonteemme ei sovi saman katon alle, vaikkakin erillään asuttuina ollaankin kuin parhaat ystävät!!:)
Yritin parhaani mukaan korvata anoppini nurkissa oleskelua, siivoamalla heillä säännöllisesti, kävin myös omilla rahoillani heidän puolestaan kaupassa ja autoin kaikin tavoin kaikessa missä vain suinkin apua tarvitsi!! En ole sellainen ihminen joka ilmaiseksi siipeilee toisten nurkissa ja odottaa että kaikki tulee naaman eteen!!:)
No ahdistus kuitenkin kävi niin suureksi ja kaipuu omasta kämpästä alkoi olemaan suuri... Päätimme mieheni kanssa koulujen loputtua muuttaa omilleen ja pitkän etsinnän jälkeen saimme ensimmäisen vuokra-asuntomme äitini miehen kautta!!:) Viihtyisä rivitalo yksiö todella edulliseen hintaan, Tampereen läheisyydestä!!:) Siitä tulikin reilu vuoden jälkeen muutto hieman isompaan kerrostalo kämppään ja siellä asuttuamme muutaman vuoden tulikin muutto maalle omaan unelmien taloon!!^^ Olen aina suunnitellut muuttavani maalle vanhaan mummonmökkiin jota saa itse opetella laittamaan mieleisekseen ja parempi kuntoisemmaksi!!!^^  Ja nyt ollaan asuttu kaksi vuotta tässä unelmien mummonmökissä!! Jota Hobitti-taloksi kutsumme!!;)

3. Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?

Enpä oikeastaan!! Jokaisella on kuintenkin mahdollisuus itse luoda omasta kodistaan itselle viihtyisän!! Ehkä olen enempi ihastuksesta huokaillut muutaman ystävän kotia, jotka ovat niin minimalistisesti sisustettu ja jotka omistavat vain muutamia hyvin harkittuja tavaroita!!xD Me tai enempi minä olen melkoinen kerääjä luonne, niin on vähän tavaraa tupannut kertymään!!=D Onneksi olen kuintenkin siinä mielessä vielä järjellisissä sfääreissä että osaan luopua turhista pitkään käyttämättä olleista tavaroista ilman surun häivääkään!! Etten ihan vielä ole niin epätoivoisessa tilanteessa kuin Himohamstraaja-ohjelman ihmiset, jotka eivät voi edes roskista luopua "tunne arvon" takia!!!

4. Minkä väriset seinien pitäisi olla?

Valkoinen nyt on yleisneutraali minkä kanssa sopii mitkä kalusteet tahansa... mutta omaa silmääni hivelee kaikista eniten violetin eri sävyt, punaiset sävyt ja harmaat sävyt!! Tykkään väreistä ja niihin yhdistettynä tummat huonekalut!!! ai ai... kohta näätte mun eteisprojektista kuvan!!;)

5. Entä katon?

Vaalea... Tumma katto pienentää tilantuntua!! (joka olisi melkoisen ahdistavaa, meillä kun huone korkeus on hieman yli 2m!!:D)
 Ehkä sellainen hieman sumuinen koivupaneeli olisi kaikista mieluisin!!:)

6. Tai lattian?

Tumma puu... Itse tykkään eniten sellaisesta punertavan tummasta laminaatti lattiasta!!^^

7. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?


Googlesta

Googlesta


Googlesta

googlesta
Tässä muutamia vaihtoehtoja jotka miellyttää!!^^ Takorauta on todella mieluinen materiaali!! Ja tuo puun ja takoraudan yhdistäminen on puhdasta rakkautta!!^^<3

8. Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?

Sekametelisoppaa!!xD
Keittiö on hyvin pieni, tasot pursuavat tavaran paljoudesta!! Haaveena olisi jos joskus saisi laajennuksen yhteydessä uuden keittiön!!;)

9. Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Jos ei, niin ehkä mahtavin kirppislöytö tai muuta mieletöntä?`

Laiskuuteni takia en ole tainnut paljoa tuunailla mitään... Mutta ehdottomasti mielettömin löytöni oli Ylöjärven vahinkotavara keskuksesta (jonne tulee myyntiin eri firmojen myynti tuotteita jos on esimerkiksi kuljetuksessa sattunut jotain, tai on tehtaassa ollut vesivahinkoa yms. jotka menee vakuutukseen ja siten tulevat tuonne myyntiin..) ostamani ruokapöytä ja kaksi tuolia! Nämä ovat Acazia sarjaa jota keräämme suurella intohimolla!! Pöytä lähti liikkeestä hintaan 100€ (ovh. n.250€) ja kaksi tuolia lähti yhteishintaan 30€ (ovh. n.100€/kpl)
Että mielestäni löytö oli enemmän kuin hyvä!!;) Myöhemmin mummu ja vaari ostivat kaksi tuolia lisää tupari lahjaksi!!
kuva lainattu googlesta
Tälläinen ruokaryhmä meillä on... ainoastaan noita pöydän jaloista lähteviä takorautakaaria ei pöydässä ole!!:)

10. Upeinta olisi, jos ikkunasta näkyisi...Mitä?

-Oma piha, luontoa, puita... ei näkyisi naapureita, mutta ne nyt tuossa on niin täytyy siitä luopua!!:) Oikee öky unelma talo sijaitsisi järven rannalla!!^^<3<3

11. Haaveiden kodissasi... Saat jatkaa itse?

Olisi muutama huone lisää etenkin meidän ihanalle lego-harrastukselle oma huone, jonne voisimme laittaa kaikki arvoisellaan tavallaan esille!!^^  Olisi enemmän säilytystilaa, mieleiset värit ja sisustus, keittiö olisi tilava, olisi takka, leveät ikkunalaudat jonne voi käpertyä huovan ja teekupin kanssa katselemaan pihalle, puulämmitteinen sauna/nykyisin on sähkökiuas!!;(
Suihkussa olisi amme johon voisi pulahtaa aina rentoutumaan rankan työpäivän jälkeen!!<3 Sauna olisi hieman tumman sävytteiset ja katossa olisi ledi-tähtitaivas...
Siinä kai yleisesti tärkeimmät!!^^ Piha olisi siisti, kirsikan puita ja muutenkin vähän japani suuntainen piha höystettynä perinteisellä maalaistyylisellä olemuksella!! En pidä liian suunnitellusta pihasta, luonnollinen on mielestäni viihtyisä!!:)
Näillä suunnitelmilla edetään kohti haaveiden kotia!!;)

Tämän haasteen ja viisikko haasteen joka alunperin oli yhdistettynä samaan, haluaisin jakaa seuraaville henkilöille:

Aurélie
Lady Selena
ShaDow
Marrasuhri
Nebula

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Olen katsellut jo tarpeeksi pitkään eteisessämme vallitsevaa kaaosta!! Lopulta ahdistus siitä alkoi olla jo siinä lukemissa, että jotain oli tehtävä ja pian!! Ja kun kerran jotain aloitan tekemään, sen teen sitten perusteellisesti!!! Tavarat sai kyytiä ja pian jo löysinkin itseni Kodin Terrasta katselemassa maaleja!!:D Sopiva värisävy löytyi ja ei muuta kuin ajatuksesta toteutukseen!! Eteisen väri oli ennestään sellainen ihanan kermanvalkoinen... Josta jo ajan patinoimana itselleni tuli mieleen laimean kusen väri..yöks... Mieheni tosin sanoi, että väri on oikein kutsuva, tulee heti tarve mennä vessaan!!:D No itse ehkä ajattelen että normaalisti jokaisella pitäisi toimia vessaanmeno vaisto ihan eteisen värisä riippumatta!!;)
Kuva on vanha, mutta tuosta nyt näkee värin mitä tuo eteinen ennen oli!!:) Kuvitelkaa hirveet tavararöykkiöt ja muuta sotkua niin pääsette lähemmäs todellisuutta mitä tuo eteinen enne oli!!;)

Uusi eteinen
Mies oli vähän ihmeissään kun tuli töistä kotiin ja olin eteisemme muuttanut tuollaiseksi!!;) 

Ongelmittakaan ei selvitty!! Annoin maalin rauhassa kuivua yön yli ja revin vasta sitten listojen päälle laittamani maalarinteipit.. no niinhän siinä sitten kävi, että maali oli tarttunut niin hyvin teipin reunaan kiinni, että veti mennessään maalit mukanaan seinistä!!! Siinä muutamat ärräpäät pääsi ja pari kuppia teetä oli pakko kiskoa kitusiin isomman kiukun laannuttamiseksi, kunnes aloitin kylmän rauhallisesti korjaus operaation!!
Lisäksi aloitettuani maalamisen väärällä telalla, kului maalia huomattavasti enemmän kuin mitä sitä olisi mennyt jos olisin tiennyt alusta asti ottaa toisenlaisen!!! No tästäkin selvittiin taas kymmenen kertaa viisaampana ja virheistähän sitä parhaiten oppii!! Pääasia että itse yrittää!!:)
Sain nämä kaksi ihanaa kynttilätelinettäkin vihdoinkin arvoiselleen paikalle!!^^

Eli siis muillekkin maalausta harkitseville haluan jakaa vinkit vastaisuuden varalle:

*Jos mahdollista, niin käyttäkää maalaukseen vaahtomuovista maalaustelaa... Se kuluttaa maalia huomattavasti vähemmän kuin se perinteinen lampaankarvatuhero, jolla kaikki yleensä maalaa, joka todellisuudessa imee itseensä sen kaiken maalin, päästämättä mitään seinälle asti!!!

*Jos suojaatte listat maalarinteipillä maalauksen ajaksi, Älkää odottako maalin kuivumista, vaan irroittakaa teipit heti kun olette saaneet maalattua!! Ja jos kuitenkin jätätte ne teipit kuivumisen ajaksi, niin rikkokaa maalin ja teipin välinen raja terävällä puukolla ensin varovaisesti, niin lähtee teippi paremmin irti, vetämättä kuitenkaan maaleja seinästä!!;)

Isäni on tehnyt tämän meille itse tupari lahjaksi ostettuamme omakotitalon! Tämän värisessä seinässä tuo pääsee paremmin esille!! Ja mikä parasta, tämä on kynttilä teline!! Silmien takana on tuikku paikat ja liekit tulevat hauskasti noista silmän reijistä esiin!!;) Melkoisen tulinen katse tuolla!! =D Iskäni on taitava!!<3
Lopputulos oli todellakin kaiken vaivan ja kiroilun väärti!!^^ Olen todella tyytyväinen että edes joku nurkka alkaa näyttää siltä mitä asunnoltamme haluamme!! Tuo lipasto on vain väliaikainen kunnes joskus löydän edullisesti siihen Acacia sarjaan kuuluvan lipaston!! Lisäksi tuohon sopisi mainiosti vielä Acacia sarjaan kuuluva, puoliympyrän muotoinen pöytä!! Mutta kaikki aikanaan!! Eipä tässä mikään hoppu ole!!:)
Muuten ei arkeeni ole kuulunut mitään tämän kummallisempaa!! Jokavuotinen flunssa kausi alkoi minulla taas keuhkoputken ja poskiontelotulehdusten muodossa!! En tiedä mitään kamalampaa kun tämä joka vuotinen riesa jota alan pelkäämään enemmän ja enemmän syksyn lähestyttyä!! Talvisin ja syksyisin kun harvemmin minulla on tervettä päivää ollenkaan!!
Öisin olen herännyt siihen kun en saa henkeä ja viikonloppuna kun haravoittin sain aivan järkyttävän allergia kohtauksen! Henki lakkas kulkemasta ja kaulaa ja kasvoja alkoi pistelemään aivan mielettömästi!! Kortisoni nenäsumutetta menin heti laittamaan tupla annoksen ja pari tuntia säkkituolissa makoillessa alkoi pikkuhiljaa kivut lievittyä ja hengitys tasaantua!! Täään sitten sain onneksi aikaiseksi käydä lääkärissä asiasta ja minulle annettiin antibiootti kuuri sekä astma piippu!! Jahka saadaan keuhkoputken tulehdus parannettua menen hengityskokeisiin ja katsotaan että onko minulle tullut astma!!

Viikonlopuksi olisi tarkoitus tehdä yhden ystävän hää-ristiäisiin kakkuja!!
Ensiviikolla onkin reissu Helsinkiin kirjamessuille!!:)

22 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta ♥ Tämä tulikin just sopivasti, kun kauhea sisustusvimma itselläkin päällä ja rempat käynnissä :D

  Ja mahtava postaus - voi miten upean väriset seinät!! Kelpais melkein mullekin, vaikka en edes juuri välitä vaaleanpunaisen sävyistä. Tuollanen portaikko kun teillä, olisi myös ihan unelma ♥__♥
  Onko sun isä jokin peltiseppä, kun teki tuollaisen mahtavan pääkallohomman? :D

  Paljon paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että iski sopivaan väliin!!;) Odottelen innolla et näkee siun vastailuja!!:)

   Itseasiassa tuo väri on violetti joka tietyssä valaistuksessa sihtaa pinkkiin!!:D Kuvat nyt aina näyttää vähä miltä sattuu ja valaistuksen mukaan tuntuu et muuttuu koko ajan toi meidän eteinen!! :D
   Iskä on juu hitsari ammatiltaan!! Metalli hommia tehny aina!!:)

   Kiitos paljon!!<3

   Poista
  2. tai no violetin pinkki se taitaa olla... oman värinen ainakin jos ei virallista sävyä osaa sanoa!! xD

   Poista
 2. Tuo eteinen näyttää niin kivalta! Tuskin maltan odottaa, että joskus pääsen itsekin valitsemaan seinieni värit eikä tarvitse elää näissä tylsissä vaaleissa vuokrataloissa. Vaan voi sitä valinnanvaikeutta :D
  Tämä onkin kiva haaste, tykkään pohdiskella sisustusjuttuja vaikkei tällä hetkellä olekaan paljon mahdollisuuksia täällä mitään tehdä : )

  Mulla on muuten ylimääräinen lippu sinne kirjamessuille, josset ole vielä ehtinyt itsellesi moista hankkimaan? Ja en ymmärrä mitä tapahtui kun tulostin junalippuja, mutta paikkavalinnat eivät tulleet paperille asti, enkä saanut enää muokattua niitä mitenkään kun en ollut rekisteröitynyt käyttäjä .__. Mutta ehkä sieltä kuitenkin istumapaikan löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!:)
   Tälläset pohdinnat on kyllä hyviä vaikkei pääsisi täysin toteuttamaan, saa hankittua jo valmiiksi ideoita!!^^ ja onneksi teilläkin vielä on hyvin aikaa hommata oma kämppä!!:) vaikka meki ollaa jo kaks vuotta asuttu, ni ei olla kiirehditty rempan kanssa!! Hiljaa hyvä tulee, ja ehtii ainakin rauhassa pohtimaan mitä seuraavalle kohteelle joskus tekee!!:)

   En kyl oo ehtinyt, luotin vain siihe et portilta saa!!:D mut voin sen kyl sinulta ostaa jos ylimääräisenä kerta on!! :)
   Ja eiköhän sieltä junasta joku paikka löydy!!:)

   Poista
 3. Teillä näyttää ihan hirmuisen kodikkaalta myös talon sisäpuoli (kuten pihakin) ! Vaikka varmasti livenä vielä enemmän, mutta kuvistakin sen pystyy aistimaan. Odotan kovasti kyläilyäni. ;) Hienoa työtä teit noiden seinien kanssa, tykkään. Tiedätkö, olen haaveillut ihan samanlaisesta pöytä-tuoliryhmästä! :D Tuollainen talonpoikaistyyli ois tosi mieluisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis!!^^ en malta odottaa koska pääset vierailulle!!:)

   Voi, meillä tuntuu olevan aika monessa saman kaltainen maku!!:)

   Poista
 4. Oi että!! Tuli oikein näppärä eteinen :D Hih, meillä on sama maku sisustuksessa, mulla on kaikki musta-violetti-punaista xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Mukava kuulla että kaikki kiroilu ja harmaat hiukset aiheuttivat kuitenkin positiivisen lopputuloksen!!;)
   Juu oon huomannut et on paljon samaa makua sisustuksessa, edelleenkin odottelen siun kämppä postausta!!;)

   Poista
 5. Hihi kiva kun ehdit tehdä ^^ Tuosta eteisestä tuli kyllä tosi siisti :)

  VastaaPoista
 6. Todella kutsuvan näköinen eteinen :) !
  Hahaa, muistui elävästi mieleen kun keväällä iski minä-itte-vaihe, ja päätin nää meidän katot maalata :P Eihän sekään mennyt niinku strömssöössä, varsinkin kun kevätaurinko porotti sisään niin että vuorokauden vanha tatuointi hikoili pahaenteisesti ja sai maalitahroja päälleen... Niitä maaliroiskeita lötyy vieläkin vähän lattiasta, köh... Mutta hey, pääasia että itse yrittää ja tekee ;) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mutta niinpä tosiaan, parastahan se just on että itte yrittää!!!:) Ja ei koskaan voi mitään oppia jos ei koskaan ite ees yritä!! Ja itsellä ainakin on se periaate et kun itse kerta ostettii tää omakotitalo, niin pitää sitä nyt itse opetella remppaamaankin!!:D

   Poista
 7. Vau, minkä värinen eteinen! ♥ Upea sävy ja näyttää kyllä hyvältä muine sisustustavaroineen. :) Ootteko te muuten tehny miten paljon remppaa teidän talossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaunis!!^^<3<3
   Sisällä ei olla ku vessa remppa tehty ja nyt itse maalasin tuon eteisen!!:) Pihalta tuhottiin se vanha saunarakennus tos kesällä!!!:)
   Ei olla pidetty kiirettä, koska ehtii kyllä pikkuhiljaakin!!:)

   Poista
 8. Olipas kiva lukea vastauksiasi ja sait kyllä taiottua eteisestä kerrassaan upean! Kaikkea ihanaa pientä koristetta (kynttilätelineet <3 ja isäsi on kovin taitava käsistään!) . Tuo valitsemasi lila muistuttaa aika paljon vanhan huoneeni vyö. :D

  Kurja kuulla, että olet ollut kipeänä. Toivotaan, että syksystä/talvesta tulee mahdollisimman helppo sinulle. Ei ole laisinkaan mukavaa sairastaa puolet vuodesta! Jaksamisia! <3

  VastaaPoista
 9. *vanhan huoneeni väriä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mutta kiitos sinullekkin ihana!! <3 ^^
   Joo eiköhän tässä toivottavasti tervehdytä jahka saa taas antibiootti kuurin puremaan kunnolla!!:) Täytyy käydä luontaistuote liikkeestä hakemassa jotain terveysrohtoja jos vaikka auttaisi ylläpitämään paremmin vastustuskykyä!!:)

   Poista
 10. Vau, minkä näköistä :o Tuli mieleen, et aivan kuin asuntosi ois jostain...sadusta <3

  Ja miten upea tuosta eteisestä tuli! Rupes tosiaan naurattamaan, et millainen miehesi ilme oli tullessaan kotiin :) Ja vielä enemmän rupes naurattamaan, että jos ei olis huomannutkaan mitään muutosta missään xD Ite oon yleensä huono huomaamaan muutoksia, niin mulle ois varmaan pitäny antaa kaikenlaisia vihjeitä, et: "Katsopas eteisessä ympärilles, huomaatko mitään erilaista?" Ja mä vaan: "No...en nyt oikein osaa sanoo...hei, kengät on eri paikassa!" Tai jotain *punastuu* =)

  Mukavaa sunnuntaita, ystävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen etten ole aiemmin ehtinyt vastaamaan tähän kommenttiin!!

   Mutta kiitos hirmuisesti kauniista kommentista!!^_^
   "Kuin sadusta..." voi miten mukava kuulla että kuvat herättivät sellaisen olon!! Ja siihen pyrimme mieheni kanssa että saamme tästä joskus sellaisen satumaisen kotikolon!!^^ askel kerrallaan!! :)

   Tiekkö mieheni on juuri tuollainen ettei yleensä huomaa mitään pieniä muutoksia!! Joskus suhteemme alkuaikoina kävin parturissa leikkauttamassa tukkaani, minut nähtyään hän pohti että olenko meikannut jotenkin erilailla!! :D mutta enpä osaa tuollaisesta loukkaantua, enempi pidän sitä suloisena piirteenä hänessä!!^_^

   Mukavaa loppuviikkoa sinulle!!:)

   Poista
 11. Onpa upea väri eteisessä! Ihan liian harvoin saa nähdä näin rohkeita värivalintoja. Tulin sattumalta tänne, kun koitan keksiä uusia ratkaisuja omaan eteiseemme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin, monesti ihmiset tyytyvät vain niihin tavallisiin vaaleisiin väreihin vaikka haluaisivatkin jotain muuta, mutta eivät uskalla tehdä mitään radikaalia kun pelkäävät muiden mielipiteitä tai kun ei kellään muullakaan ole... eräskin sukulainen minulle joskus sanoi että haluaisi eteiseensä vaaleanpunaisen värin mutta ei tiedä uskaltaako niin tehdä, että onko liian erilainen.. häntä sitten kannustin tekemään sen mitä haluaa, koska jokaisen meistä pitäisi voida luoda kodistaan juuri sellaisen missä itse tuntee olonsa kotoisaksi!:) ja pitkien pohdintojen jälkeen hän onneksi uskalsi maalata eteisensä vaaleanpunaiseksi ja on jälkeen päin sanonut kuinka on ollut onnellinen siitä että niin teki!! :) toivottavasti löydät itsellesi sopivat ratkaisut omaan remonttiisi!:)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)