maanantai 26. syyskuuta 2011

Matkakuumetta!!!

Katsellessani vanhoja Pariisin reissun kuvia, alkoi matkakuume iskeä. Sinne olisi ihanaa päästä uudelleen! Olin siellä ensimmäisen kerran keväällä 2010 luokkaretkellä konditoria puolelta. Lähtö oli 13.4 ja tarkoituksemme oli palata takaisin lauantaina 16.4, mutta niin ei käynytkään...Uutisissa kerrottu tulivuori purkautui juurikin silloin! Ja me olimme porukka monien monien ihmisten joukossa, jotka jäimme jumiin Ranskaan. Mutta sehän ei meitä haitannut, saimmehan sentään muutamia ylimääräisiä loma päiviä lisää hyvällä syyllä!=D

Pidin ensin Pariisia yliarvostettuna ja ehkä hieman epäsiistinä kaupunkina. Roskapusseja heitettiin vain illalla kadulle ja aamulla jäte auto kävi niitä sit keräilemässä. Itsestä se tuntui oudolta, kun suomessahan täällä viedään roskapussit jäteastiaan suoraan. Kiertelimme kaupunkia aika vapaamuotoisesti sillä opettajamme oli ottanut perheensä mukaan meidän luokkaretkelle, joten voi vain kuvitella ettei häntä paljoa näkynyt meidän oppaana siellä. Löysimme jopa luokkalaiseni kanssa paikallisia Gootti liikkeitä! Mutta totesin, että niiden hintataso oli ihan yhtä huikeata luokkaa kuin suomessakin eikä valikoimakaan ollut juurikaan sen erikoisempaa! Ei siis kannattanu sieltä asti lähtee raahaamaan kallista korsettia minkä täältäkin jo saa samaan rahaan! Kiertelimme oman alan liikkeitä ja katselimme paikallisten leipomoiden tuotoksia haltioissamme, ei meinaan vastaavaa näe taatusti suomessa!
  
Leivoksia
                                                 petit fours leivoksia ja kakkuja! nam...

 Siinä taas aivan mielettömiä luomuksia, voi kun osais itse tehdä joskus samanlaisia!=)

                                          Maisemat myös oli mielettömiä sillä reissulla:

                                                       Puisto aluetta Eifelin lähistöllä
 
                                                          Minä ja Eifel torni


Olimme syömässä risteilyaluksella, joka kiersi Seinen joen Pariisin alueelta melkein päästä päähän... Matkaoppaat kertoivat meille tarinoita eri nähtävyyksistä... jälkiruoka kuvan huomasin ottaa vasta sitten, kun olin jo osan syönyt...Tyypillinen ahmatti!!!!

Osa maisemista toi mieleen Rooman...
                                Tämän tyylisiä veistoksia ja koristeita siellä tosiaan oli paljon!
                                              Näimme myös Notre Damen katedraalin:
Kellonsoittajaa emme tosin nähnyt..harmi...

Jälkeen päin mietittynä reissusta olisi varmasti saanut paljon enemmän irti, kun olisi mennyt sinne vaikka oman kumppanin kanssa, jonka kanssa saisi rauhassa kierrellä! Tämä reissu antoi toisaalta hyvän pohjan paikalle...Ties vaikka joskus menisimme sinne Jarin kanssa kahdestaan! Ei menisi paikan opetteluun niin paljoa aikaa, niin kerkiäisi nauttimaankin vähän kaikesta mitä siellä on!
Huvittava tapaus meillä sattui yhdellä ruoka kojulla mistä odottelimme täytettyjä patonkeja...Minä tapani mukaan seisoin ilmeisesti jonkun ihmisen edessä ja luokka kaverini minulle siitä huomautti... Hyvällä englannin kielellä sopersin takana seivolle miehelle "I`m sorry" johon mies vastasi "joo ei se mitään" ! Siinä kun sitten saimme naurun pyrskähdyksistä koottua itsemme meille selvisi miehen olleen sillä alueella vaihto-oppilaana!
Että sellainen reissu...Takasin pääsimme linja-autolla ...se matkasi koko euroopan halki ja tiistai iltana pääsimme vielä ruotsin päässä laivallekkin! Että vaikka pieniä kommervenkkejä olikin, reissu oli oikein onnistunut!=) Ja kotona odotti rakkaani kukka kimpun ja itse leivotun kakun kera! Siitä olin todella otettu, enkä voinu viiteen minuutiin muuta tehdä kun itkeä!
Eikö olekkin komea kakku mieheni ensimmäiseksi kakuksi, minkä hän on itse ikinä tehnyt?!=) ^^

2 kommenttia:

 1. No jopas, täytyy miehesikin olla taitava käsistään. ;)

  Ooh, Pariisi.. Vähänkö oon kateellinen, kun pääsit niin upeaan maahan luokkaretkelle! Ja onhan Pariisi tunnettu niistä leivoksistaan, että sopi kyllä hyvin leipuri-kondiittorialan opiskelijoille. :)

  Nams, katselin täällä kuola suusta roikkuen noita lumoavia leivoksia. Omnomnomnomnommm

  Mulla on Pariisin matkasta kulunu jo semmoset 11,5 vuotta. Minäkin haluaisin ehdottomasti uudelleen sinne! Ja sillä kertaa vaikkapa kavereiden tai kumppanin kanssa. En tosin usko, että kumppanini lähtee mihinkään, koska hän ei välitä matkustelusta (olemme täysin vastakohtia)..

  VastaaPoista
 2. kiitos jälleen, ja kyllä mieheni on melkoisen taitava!:) hänellä tuntuu kaikki uudetkin asiat aina onnistuvan ensimmäisellä kokeilu kerralla, kun taas minä saan tehdä tuhat kertaa ja niistä onnistuu ehkä sen yhden tai kaks kertaa!:D

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)