lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvää joulua kaikille!!!=)

Mietin että kerkiänkö tässä enää kirjoittelemaan ennen joulua, mutta hyvinpä mie näytän kerkiivän, tosin kello on jo yks yöllä, pitäis varmaan alkaa hipsimään kohta tuonne nukkumatin juttusille! Mieheni onkin mennyt jo parituntia sitten ja minä vaan päätin sitkeästi jäädä paketoimaan loput lahjat valmiiksi ja järjestelemään vielä kämppää joulu kuntoon, ettei tarvitse huomenna enää hosua ollenkaan. Ja kyllä kannatti vaikka unihiekat alkavat täyttämään silmäluomeni utuisella pölyllään.

Aloitan sepittämiseni ensin vähän ikävemmistä aiheista ja sitten siirryn tuonne iloisempiin asioihin niin ei jää paskan maku suuhun!!:)

Viime aikoina on ollut lehdissä ja joka paikassa puhetta siitä kuinka kaupan henkilökuntaa täytyisi tälleen sesonki aikana kohdella ystävällisemmin ja ei saa kiireestä ja ryysiksestä heitä syyttää. Juu totta tuo joka sana. Uskon, että on paljon ihmisiä, jotka jostain kumman syystä kuvittelevat, että kaupan tädit ja sedät ovat jotain puoli jumalia tavara helvetissä ja taikovat sinulle lisää tarjoustavaraa tyhjästä, jos kyseiset tavarat ovat päässeet loppumaan. Tänäänkin sain juuri todistella Vapaavalinnassa tilannetta, jossa vanhat rouvat päivittelivät isoon ääneen ja arvostelivat myyjää siitä, että kun lehdessä oli ollut joku tarjous ja kyseistä tuotetta ei ollutkaan enään jäljellä. He haukkuivat kuinka ihmisiä huijataan tuolla tavalla ja yritetään sillä muka saamaan ihmiset tulemaan myymälään asiakkaaksi. Joo onhan ne tuotteet tietysti kaupanalalla hyviä houkuttimia, ja saattaa hyvällä tuurilla tarttua asiakkaan matkaan muitakin ostoksia kuin se tarjous krääsä. MUTTA ei missään kaupassa ole tilaa säilyttää kymmenen lavallista jotain tavaraa ihan vaan siltä varalta, että jos ehkä kenties se loppuu kesken niin on niille mattimyöhäsillekkin siiten se kiva parin euron tarjous muki tai muovikippo. Mä oon niin monta kertaa nähnyt, kun on aamulla mennyt kauppaan, siellä on ainakin 20 ihmistä samassa tarjous laarissa ja jokainen kahmii itsellensä sylin täyteen sitä tavaraa, kun halvalla saa. Jokainen varmaan voi järjellä ajatella, että eihän sitä tavaraa varmaan ole enää parin päivän päästä ollenkaan jos jokainen ekana aamuna ovesta rynkeevä asiakas vie kaiken minkä saa vain mukaansa mahtumaan. Ja kun sitä saa olla melkoinen ennustaja jos aikoo tietää, että meneekö tänään tätä tarjous tavaraa vain kaksi kappaletta vai viedäänkö ne heti käsistä kun ovet aukeavat. Siinä sitä oltaisiinkin, jos jotain kippoa tulisi monta lavaa ja sitä ei käy kuin yksi ihminen ostamassa sen yhden kappaleen!!! HUOH!!!! Välillä miettii, että onko ihmisillä mitään maalaisjärkeä...
Sitten on asian toinen puoli, nyt kun pääsee vauhtiin... Että voisi ne myyjätkin joskus olla siellä kassalla pikkasen ystävällisempiä, jos niillekkin ollaan! Hirveän usein olen törmännyt siihen, että myyjällä kasvaa suurinpiirtein kolmen metrin kyrväke keskellä otsaa ja kun niille tervehtii, mulkataan vain takaisin!! Missä on nyky ihmisten käytöstavat!!!!

Tänään sattui myös varsin surullinen tapaus kaupassa. Kassa jonot olivat ainakin 20 metriä pitkiä ja edessäni meni todella köyhä ja huonokuntoisen näköinen vanha nainen. Hän koitti jonossa taiteilla hedelmä pussien ja kävely keppien kanssa. Kun hän pääsi kassalle hänen ostoksensa tekivät n.12€ ja mummo tärisevin käsin käänsi koko kukkaronsa ylösalaisin kassaneidille, joka totesi ettei mummelin rahat riitä alkuunkaan, että 2€ tarvitsisi vielä. Mummo luopui kovin surkean näköisenä joulu pähkinöistään ja jostain maustepussistaan. No eipä sekään riittänyt vaan myyjä rupesi isoon ääneen tivaamaan mummolta, että häneltä puuttuisi vielä 10 senttiä. Siinä vaiheessa siihen tuli toinenkin myyjä, joka kysyi, että mikä tilanne kassalla oli, kun jono seisoo... Mummo häpeissään alkoi kaivamaan muutaman hedelmän pussista toista hedelmää, jotta saisi sen vaivaisen 10 senttiä maksettua!!! Siinä vaiheessa mun oli pakko puuttua asiaan ja annoin kassa tyypille sen 10 senttiä ja sanoin, että jos se joulumieli on tota ni tossa on se helvetin 10 senttiä!!!!! Tiedän tasan tarkkaan, että isoissa ja pienemmissäkin kaupoissa on olemassa kassan alla hätävara kolikko kippo. Ei voinut 10 senttiä joustaa ja tuskin se ruokakauppa sen takia olisi konkurssiin mennyt, sen sijaan piti nöyryyttää vanhaa ja rahatonta ihmistä! No voitte arvata, että mummo oli tyytyväinen ja kyseli minulta silmät vetisinä, että kuinka hän sen minulle korvaa. Sanoin ettei tarvitse mitenkään, viettää vain itse hyvän joulun, sillä minun elämä ei nyt kaadu yhteen 10 senttiin!! Ja jos kaatuu ni sit saa rauhassa kaatuakki!!=D Että oli kyllä varssinaista joulumieltä liikenteessä!!! huh huh

Ja sitten iloisempiin aiheisiin!=D
Piirsin taas pitkästä aikaa. Joululahjaksi tein bambi taulun 1kk ikäiselle veljen tytölle, eli siis tulevalle kummitytölleni!:) En usko, että he lukevat blogiani ja huomennahan se aatto jo onkin, jolloin sen lahjan saa aukaista. Tai oikeastaan tänään, kun kello onkin noin paljon!=D
Tarkoituksena olisi tehdä vajaa vuoden vanhalle serkkutytöllekkin vielä aamulla jokin saman kaltainen.
Ja tosiaan mä sain siivottua suurimman osan kämpästä ihanaan joulu kuntoon! Joudumme edelleen tyytymään muovi kuuseen kun ei isolle oikein ole paikkaa vielä täälä ja kun ei tiedä, miten tuo Sara koiruus siihen kuuseen suhtautuisi.
Muivikuusi on ihanan musta ja kuusen koristeet ovat yllätys yllätys violetit!!=DKuuseen meillä on tapana laittaa aina tollaset hullut punatulkut!=D Joskus tiimarista ne bongannu ja ihastuin niihin, kun ne olivat niin psykopaattisen näköiset isoineen silmineen!=D Ja kuusen alla olevat lahjat eivät kylläkään ole meille, käytin niitä vain rekvisiittana, eli siis kyseessä on sukulaisille menevät puketit!!:)

Tein tänä vuonna itselleni vähän omantyylisen tonttulakin!=D Siihen ispiraation ja ohjeen löysin täältä , kun en aikaisemmin ole tullut ajatelleeksi, että tonttulakkejahan voisi itsekkin tehdä vähän omaan tyyliin sopivammaksi!=D Täytyy vain tuota kappaletta joskus "hieman" fixailla, kun ajattelin mukamas aikaa säästääkseni käsin nopeasti parsia osat kasaan, kun en laiskuuttani jaksanut ompelukonetta kaivaa varaston perältä. Ja siinähän tunnetusti kävikin niin, että aikaa tuhraantui huomattavasti enempi ja jälki oli paskempi, kuin mitä se olisi ollut jos olisin nähnyt sen verran vaivaa, että olisin sen koneen jostain kaivanut! No parempi onni ensivuonna!=D


Ehkäpä minä sitten lopettelen näihin jouluisiin kuviin ja toivotan kaikille oikein ihanaa joulua, levätkää, nauttikaa ja pitäkää hauskaa ilman stressiä!!!:) Minä menen nukkumaan!!:)

2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua siullekin, vähän näin jälkikäteen tosin, mutta kuitenkin! :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)