tiistai 21. toukokuuta 2013

Cafe Sokerihiiri

Awww... Että minä rakastan kesää!!! No kuumuus on iän myötä alkanut käydä jotenkin hermoille, vaikka olenkin melkoinen vilukissa, rajat ne minullakin kuitenkin jossain kulkee!!! Varsinkin siinä jos en saa öisin nukuttua!!! Mutta muuten rakastan tätä vuoden aikaa täydestä sydämestäni, kaunis luonto, auringonpaiste saa mieleni aivan uuteen eloon talvihorroksesta, kukkaset... ja jos allergiaa ei oteta lukuun on se ainut vuoden aika kun tunnen olevani kerrankin terve!!! Talvisin sairastan kroonista flunssaa ja keuhkoputken tulehdusta!!!
Kesäisin tuntuu että päiviin tulee monia tunteja lisää aikaa kun aurinko hellii meitä todella myöhäiseen kellon aikaan asti!!!
Kohta se alkaa kukkimaan!!!^^ Ihana omenapuu

Tänään heräsin taasen todellakin väärällä jalalla, juurikin tuon kuumuuden takia!!! Monta kertaa herättyäni keskellä yötä ja viimeisen tunnin verta (klo. 7 ja 8 välillä) pyörittyäni sängyssä levottomasti nousin todella kiukkuisena ylös!!! Laahustaessani silmät ristissä alakertaan samalla hieroen kipeää selkääni havahduin ruokahuoneessa siihen että pihalla oli mitä mainioin ilma.. Mieleni kirkastui ja huomasin unohtavani selkäkivut ja unihiekat samointein. Aloin innoissani laittamaan meille lämpimiä valkosipulitonnikala leipiä ja keitin teetä meille, kävin repimässä miehenikin sängynpohjalta, sillä kukaan muukaan ei nuku jos minäkään en voi nukkua!!!;) Menimme pihalle aamupalastamaan ja nauttimaan aamuviileästä ilmasta ja auringon paisteesta!!
Päivä ei olisi enää paremmin voinut alkaa!!
Nää omenat taitaa olla jo well-done laatua!!! 

Mutta tuolla taitaa olla vielä kypsempiä...
Olemme alkaneet jo pienentämään tuota tämän kesän tavoite listaa!!! En halua käyttää sanaa pakko tehdä listaa koska emme aio ottaa ressiä kotitöiden osalta, se tehdään mikä ehditään, mutta vapaa-ajastakin täytyy päästä nauttimaan!!! Ei ne työt täältä kuitenkaan tekemällä lopu!!!;)
Yksi osio koostui listallamme vanhan homeisen pihasaunan ja puuliiterin purusta!! (sen Tuija aidan lisäksi, siis sen kuusi...ihmisiä en ainakaan toistaiseksi ajatellut istuttaa tuohon rajalle, vaikka se olisikin melkoisen kätevää jos niille lyö vielä katanat kouraan) 
Pihasaunan purkua aloitettiin jo viime kesänä anopin suurella avustuksella purkamalla sisusta turhista tavaroista pois, mutta ulkokuori jäi!!! Minä sitä yksin koitin vähän purkaa sillä välin kun mieheni resosi auton kolarikorjauksen kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut yksin kun homeinen purupöly tukki keuhkot totaalisesti ja muutenkin ulkolaudoitus irtosi todella huonosti, mokoma kun oli mennyt lahoamaan niin paljon ettei lankut lähteneet kuin ainoastaan tulitikun kokoisina paloina!!!

Nyt päätimme ottaa uusiksi tämän taiston varaston tuhoamista vastaan ja saatiin kuin saatiinkin se mokoma lyhistymään!!! Iso kiitos naapurin kaivurin!!! Hän tarjoutui mieluusti auttamaan ja tottakai maksoimme hänelle siitä vaivan palkkaakin!!! Tuntuu kuin pihaan olisi tullut taasen monta sataa neliötä lisää!!!:D Hän lupasi tulla vielä tasoittamaan maan jahka saamme raivattua tuon purkujätteen pois!!!

Tosin mieheni aloitettua moottorisahalla jo alustavan purkauksen ennen kauvurin tuloa, hetken jo pohdin, josko sittenkin pitäisimme ladon!!! Oishan se nyt ollut mitä loistavin paikka oman kahvilan perustamiseen!!;)
Ensimmäinen asiakaskin jo olisi tulossa!!!!;)
Mutta luulen vähän ettei nykypäivän elintarvikevirasto olisi antanut minut tehdä kahvilaa ihan näihin olosuhteisiin!!!=D Vaikka omasta mielestäni tämä olisi ollutkin melkoisen kodikas ja ilmava!!!=D

Mutta näin siinä sitten kuitenkin kävi, unelmista huolimatta...:
Ehkä vielä joskus toivun tästä dramaattisesta käännekohdasta...ehkä... (se samainen naapuri joka tuon tönän kippasi nurin sattui juuri tämän draamailun aikana kulkemaan tuosta ohitse ja naureskeli mennessään että "kyllähän tuo melkoisen dramaattinen muutos olikin"... luoja että häpesin sen jälkeen!!!xD)

Enää kolme päivää töitä ja sitten alkaa tän tytön huisi kesäloma!!!! JEEEEEEE

8 kommenttia:

  1. Haha, ihana postaus! :D Voin kuvitella naapurin ilmeen tuon viimoisen kuvan ottamisen kohdalla, rupesin nauramaan tuon viimoisen kuvan ja tekstipätkän aikana. ;) Onko teillä muuten miten paljo remppaa ollut muuten tehtävänä siinä talossa / pihapiirissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että sai iloiselle mielelle!!!:D

      Vessa remppa tehtiin heti alkuun kun muutettiin kun se oli aika karseessa kunnossa, mut mitään muuta isompaa hommaa ei ollakkaa sitten oikein tehtykkään tuon ladon purun lisäksi!!!:) Maalata tarttis talo jossai vaiheessa ja sisäpinnat uusia kaikista huoneista kun täälä on melkoisen mummo vivahteinen tyyli seinissä!!;) Mutta ei senkään kanssa olla pidetty mitään kiirettä ku haluun olla sitten varma et mitä minnekkin huoneeseen haluaa ettei tuu tätä että saat vaivalla rempattua ja hups keikkaa kun mieli muuttuikin ja haluaa jonkun toisenlaisen!!!:) Mutta ovat nämä kuitenkin onneksi sen verran hillityt kukkatapetit että aika paljon on pystynyt tunnelmaa luomaan ihan näillä omilla huonekaluilla!!!:)

      Niin ja pihapiiristä ollaa kaadettu muutama omenapuu kun olivat niin vanhoja ja tekivät huonoja omenoita!!! Ja kun kasvoivat niin kiinni talossa ni ajateltiin että on hyvä kaataa poies ettei pilaannuta taloa!!!:)

      Poista
  2. Tämä kyllä hymyilytti :p Ja ihanan näköinen piha, toivottavasti minäkin miehineni päädyn joskus samanmoiseen asumukseen! ♥
    Ette aio sitten rakentaa "uutta" latoa tai jotain mökkeröä tuon lahonneen tilalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Uskon kyllä että päädytte jos vain sitä unelmaa kohden elelee!!!♥^^

      Ei aiota rakentaa tilalle mitään, tilataan julmetun moinen sorakuorma tilalle ja saadaan autot jätettyä siihen mukavasti, ettei tartte enää keskelle pihaa ajaa autoja, kuten ne nyt on jouduttu ajamaan!!!:) Tuo lato oli meidän pihapiirin yhden rajasivun laidalla!!! sen vieressä tönöttää toinenkin lato joka joskus aiotaan myös kaataa ja tilalle rakentaa autotalli, mutta se on sitten oma projektinsa joskus hamassa tulevaisuudessa!!!:D Ei voitu sitä nyt samalla purkaa kun se on täynnä tulevan autotallin tarvikkeita!!!xD

      Poista
  3. Khihihih, ihanan hyväntuulinen postaus! ♥ Ainakin minä olisin tullut tohon söpöön puurakennukseen munkkikahveille. ^_^ Olet suloinen. Nauti kesälomasta - olet sen todellakin ansainnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi hii, kiitos ihana!!!^^♥
      Voi ihanaa toinen asiakas, harmi kun se ei ole enää mahdollista!!!-_-
      Aion kyllä nauttia vaikka kaikkea tekemistä piisaakin, mutta toisaalta se rauhoittaa enempi kun saa tehdä jotain omaksi iloksi ja omaan tahtiin kun että töissä orjallisesti juosta kelloa vastaan!!!:P

      Poista
  4. Miten lämmin, hassu ja hyväntuulinen postaus! :) *hymyilee aidosti puolestasi* Rupes naurattamaan tuo ihmisten istuttaminen rajalle, katanat kourassa. Mä voisin olla yks niistä...aina valmiina puolustamaan pihaanne =)

    Ja todella kesäisiä kuvia...jotenkin sitä ei tuonne ulos katsomalla tajua, et kesä on tulossa/tullut, mut sun kuvista sen näkee ihan eri tavalla :)

    Kaikkea hyvää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun mukava kuulla!!^^
      Eihän sua tartte lannoittaa/kastella kovin usein, en meinaan ole mikään kovin kummoinen hortonoomi kun saan kaktuksetkin kuoleen!!?:D

      Mukava kuulla että kesäinen tunnelma välittyy kuvistani!!^^ tosin tota toista päivää putkeen jatkuvaa vesisadetta katsellessa ei enää näytä niin kesäiseltä!! Vaikka toisaalta kuuluu sekin kesään ja laskee ainakin tota pölyä pois ilmasta!!:) asenteestahan se pitkälti on kiinni liten asiat näkee!!:)

      Mukavaa päivää sinulle!!!^^

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)