tiistai 8. huhtikuuta 2014

the girl with the dragon tattooTiedättekö tunteen kun luonnoksissa on jo useita kuukausia ollut aloitettuna erinäisiä tekstejä monestakin eri aiheesta, kun päätät viimeistellä sen kauan luonnoksissa olleen aiheen loppuun jotta saisit sen julkaistua, niin kappas vaan yhtäkkiä monesta blogista alkaa ilmestymään saman kaltaisesta aiheesta kertovia tekstejä!!:D Mietin pitkään et kehtaanko tätä julkaista nyt ettei tuu sellasta oloo, että matkin toisten aiheita, mutta perhana vieköön päätin kuitenkin julkaista tämän!!:)

Tatuoinnit ovat kovin kiistelty aihe, toiset tykkää ja toiset ei! Itse kuulun siihen sakkiin joka suurinpiirtein jumaloi tatuointeja!!

Monet tietävätkin että tatuoinneilla on todella pitkä historia täälä maankamaralla!! Erilaisissa heimoissa tatuoinnit olivat eräänlaisia heimosymboleita, niitä on ollut merimiehillä, vangeilla, rikollisilla ja huorilla...
Nykyään tatuoinneilla ei ole mitään tiettyä merkitystä antavaa juttua, vaan niitä saattaa olla ihan kellä tahansa vastaantulijalla, perus tallaajista aina rikkaisiin kuuluisuuksiin asti!

Oma näkemykseni tatuoinneista on että ne ovat kuin koruja, toisinaan saattavat olla kantajalleen tärkeitä symboleita tai muistoja.
Paljon kun olen katsellut erilaisia tatuointi ohjelmia kuten Miami ink tai LA ink ja huipputatuoija haussa, on siellä ollut monesti tarinoita ihmisistä jotka hakevat tatuointia joka muistuttaa jostain menneestä, tai uuden alun symbolina. Itselläni on kaksi tatuointia ja niillä on molemmilla minulle symbolinen arvo! En ole koskaan ottanut tatuointia hetken mielijohteesta, vaan kuva on ollut mielessäni useita vuosia ja en ole kokenut missään vaiheessa niihin kyllästymisen tunnetta, joten olen päättänyt siirtää kuvan ajatustasolta suoraan ihoani koristamaan!:)

Ensimmäisen tatuoinnin otin kun täytin 20, äitini maksoi sen syntymäpäivä lahjaksi. Tuolloin olin tatuoinneista haaveillut jo vuosia ja selkeä visio ensimmäisestä tatuoinnista oli jo syntynyt vuosia sitten! Tiesin, että ensimmäinen tatuointini tulisi olemaan lohikäärme! Miksi halusin lohikäärmeen ja mitä se minulle merkitsee? Kiinalaiselta horoskoopilta olen lohikäärme ja lohikäärmeen symboliikasta kerroinkin teille tässä postauksessa: Soul symbols.. Koin että lohikäärme niskassa toisi minulle onnea ja toimisi myös voimaannuttavana symbolina ja ikään kuin muistuttaa että sisulla selvitään tilanteesta kuin tilanteesta.
Jossain vaiheessa tarkoitukseni olisi ottaa tuohon alas oikealle kiipeämään toinen lohikäärme joka olisi punainen.. Lisäksi olen pitkään haaveillut valkoisesta lohikäärmeestä, joskaan en tiedä onnistuuko sen tekeminen ollenkaan näin kalpeaan ihoon.

Toinen tatuointini on kirsikan puu, jonka olettekin monesti varmaan nähneet vilahtavan eri kuvissa.. puu lähtee vasemman lapaluun päästä ja kaartuu olkapään ylitte kohti vasenta käsivartta. Tatuointi on vielä keskeneräinen ja toisekseen sitä täytyisi melko paljon korjailla.. toi lähtö on ihan sieltä ja syvältä kun tarkoituksena oli että se olisi oikeesti niinkun tursunnut mun ihon alta ja erinäisillä varjostuksilla oltais tehty siitä sellainen "luonnollisen" näköinen tatuointi.. Lisäksi oon jälkikäteen huomannut että muutamista terälehdistä puuttuu väri kokonaan.. sen siitä saa kun käy halvalla tekemässä, kukat kyllä onnistui muuten hyvin kun itse ne piirsin ja sanoin ettei niitä muunnella millään tavalla!!=D Mutta sitä tosiaan olisi tarkoitus mennä jonnekkin korjauttamaan ja jatkamaan pidemmäksi!!:)
Mitäs tämä tatuointi minulle merkitsee? Arvostustani Japanin kulttuuriin ja elämäntapoihin, myös tämä tatuointi symboloi tietynlaista vaikeuksista voittamista ja henkistä kasvua ja ymmärrystä omaa elämääni kohtaan.

Sitten olisi vielä edellämainittujen lisäksi tarkoitus joskus ottaa fenixlintu joko nilkkaan/pohkeeseen tai sitten sijainti on jossain mahassa navan jommalla kummalla puolella...
inspiraatio kuvat googlesta

Sitten ollaan suunniteltu miehen kanssa et otetaan joskus joku yhteistatuointi!:) Ei mitään imelää sydän juttua mut joku sellanen mikä merkkaa meille molemmille paljon ja se ei välttämättä ole millään muotoa selkeä ja muiden tajuttava juttu!:) Ja kivaa olisi myös jos tatuointi olisi sellainen yhdistettävä tatuointi joka muodostuu kokonaiseksi kuvaksi kun esimerkiksi laittaa käsivarret vastakkain.. Mutta se nyt on vielä mietinnässä et mikä se sitten tulisi olemaan!!:)

Sellasia mietteitä.. suurin osa sukulaisista ja tutuista ovat olleet iloisia tatuoinneistani ja kiinnostuneita, mutta olen kyllä saanut kuulla myös että kuinka ne ovat halventaneet minua.. se kyllä harmitti erityisesti, koska mielestäni tatuoinnit eivät liity millään lailla ihmisten uskollisuuteen yms. varsinkin kun minut kyllä tunnetaan siitä, että olen äärettömän uskollinen rakastamalleni ihmiselle, ja lisäksi arvomaailmani ei ymmärrä millään muotoa ihmisiä jotka jakavat itseään jokaiselle vastaan tulevalle!! >_< 
Kenenkään muun kun ei tartte tatuointejani kantaa, niin mitä väliä sillä on jollekkin muulle miltä näytän?!

Onkos teillä ajatuksia tatuoinneista ja onko jotain omia haaveita? :)

14 kommenttia:

 1. Tuo kirsikkapuu-tatuointi on tosi nätti! Itekin oon miettiny että joskus tulevaisuudessa ois ihana ottaa avokin kanssa tuommoset yhteistatuoinnit. Ei tosiaan mitään nimiä, nimikirjaimia, sydämiä tmv, vaan jotkut hupsut pikkukuvat jotka muistuttaisi toisesta/jostakin yhteisestä kivasta kokemuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekki tykkään, ja tykkään varmasti viel enempi kuhan päsen sitä hieman vielä fiksailemaan jollekkin ammattitaitoisemmalle tatuoijalle!!^^
   Oi hienoa kuulla et on muillakin samoja mietteitä tuollaisista yhteistatuoinneista!!^^

   Poista
 2. Tosi nätit tatskat, myös tuo kirsikkapuu :) hih, myös miun eka tatska oli lohikäärme. Otin kun olen aina rakastanut lohikäärmeitä ja siihen aikaan rakas ystäväni piirsi minulle sen :) Toinenkin tatska oli lohikäärme mutta siitä on väri haalistunut ja se on muutenkin aikansa eläneen näköinen, joten sen peitän syksyllä violeteilla ruusuilla ja pitsillä :) Perjantaina itse asiassa olisi tatska-aika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, varmasti luo sille tatskalle erityisen merkityksen kun on vielä ystävä piirtänyt sen!^_^
   Kurjaa että on tatska haalistunut niin, täytyisi kyllä itsekkin hieman käydä uudelleen värittämässä omaa lollaria kun tuo vihreä väri on vähän hailakoitunut!!:)
   Toivottavasti näemme sinun blogissasi kuvaa siitä uudesta tatuoinnistasi?;) Jännittävää!!:)

   Poista
 3. Miulla ois kesäkuussa taas tatska-aikaa, tuli varattua viimeisimmän kerran jälkeen tatskaajan luota lähtiessä. :D Jakavat kyllä mielipiteitä, mut jos itse tykkää niin sehän se on pääasia. Miusta on vähän erikoista tatuointeja vastaan olevien vedota siihen, että onpas kivannäköistä sitten rypistyneenä ja / tai lihoneena... Tuskin se iho kaikilla vanhemmiten kaunistus on, oli niitä tatuointeja tai ei. :) Jokainen taplaa tyylillään ja tässähän nähdään se suvaitsevaisuus varsin hyvin, kun vanhat uskomukset ja tavat istuvat niin tiukasti ihmisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siitä pitikin tulla lisäämään tuohon tekstiin että kun monet arvostelee juurikin tuota että "on se sitten hieno joku valahtanut tatuointi ryppysessä nahkassa" ,,Mitä sitten? Ittee ainakin ottais niin paljon päähän vanhana kiikkustuolissa se kun ei ole elänyt täysillä ja tehnyt sitä mitä on halunnut, kun on elänyt muiden mielipiteiden mukaan!!:( Eikä mikään oo sen päheempää mielikuvaa kun mennä rollaattorin kanssa pitkin kyliä tatskat vilkkuen ja saa tarinoida lapsenlapsenlapsille tatuointien tarinaa!!;) hih
   Ja hyvin sanottu tuo että siinä sen suvaitsevaisuuden just näkee!! Koska mitä se on muilta pois jos toinen elää omaa elämäänsä sillai ku itse kattoo parhaakseen. Ei se muuta ihmistä persoonana ja luonteeltaan jos sillä sattuu olemaan ihoon hakattuna erilaisia kuvia!!:)
   Mutta kiva kun otit puheeks tämänkin joka minun piti vielä lisätä tuohon tekstiini, en taida sitä enää lisätä kun kaikki varmaan osaavat sen tästä siunkin kommentista lukea!!;)

   Ääää kaikki menee tatskattavaksi, miekin haluun!!xD Ootan innolla että kuulee millasen tatuoinnin aiot ottaa, jos se on sellainen että haluat sen jakaa muiden kanssa!!:)

   Poista
 4. Kiva kun rustailit luonnoksen loppuun ja julkaisit! Aihehan on mitä parhain! :3

  Minäkin niin kovin jumaloin tatuointeja, mutta mullekkin liika on liikaa. Tosin mun raja tulee vastaan vasta sitten kun koko keho on niin musta, ettei siiitä muuta erota ja jossain määrin myös rajan nakkaan massiivisiin kasvotatskoihin.

  Kuten jo aiemmin sanoinkin kommenttiisi vastatessani, että sinullakin on todella tärkeät ja hienot merkitykset tatuoinneillesi! :) Mäkin oon joskus haaveillut jotain loharitattoota, mutta vuosien varrella oon ruennut luopumaan siitä ajatuksesta. Jos aion laitattaa kaikki ne kuvat mitä tällä hetkellä päässä pyörii niin luulen, ettei lohikäärme sopis siihen soppaan millään tavalla! :D

  Mä en oo saanut tatskoistani oikeastaan ikinä paskaa kommenttia miltään suunnalta, ihme kyllä. Luulen, ettei isäni tai hänen vanhempansa kovinkaan tatskoista tykkää, tai no mistä minä tiedän, arvelen vain kun eivät ole mitään niistä sanoneet. :) Tosin luultavasti isälleni on ihan ok tatuointi jonka olen hänelle omistanut, vaikka sitä hän ei kovinkaan ymmärtänyt. Tärkeintä, että viesti on mennyt perille minun tavallani kertoa välityksestä ja arvostuksesta häntä kohtaan kun ei meillä perheessä osata minkäänlaisia tunteita osoittaa.

  Paljonhan ihmiset puhuvat siitä, että kuinka rumilta kuvat iholla näyttävät sitten vanhana, mutta mulle se on ihan sama. Saapahan sitten mummoja ryppyjen ja ihrojen välistä kuviaan etsiä ja kertoa niistä tarinoita. :D

  Voih, olispa jo kesäkuu niin pääsisi tatuoitavaksi koko päiväksi.. Ukolla on tämän kuun lopussa tatska aika, epistä. :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin pahoittelut vastauksen kestosta! Ei ole ollut juurikaan aikaa keskittyä panostamaan vastaukseen kunnolla, mutta nyt vihdoinkin löytyy siihen tilaisuus!!:)

   Tykkään hirveesti kattella koko vartalotatuointeja kun tuntuu et niissä on niin paljon tutkittavaa, mutta omassa kropassani menee raja etten halua niin paljon, muutamia yksilöitä ilmavasti sinne tänne!!:) Ja olen sen verran järjestelmällinen tatuointieni suhteen että haluan niiden sopivan toisiinsa keskenään, että kaikki ovat osa yhtä kokonaisuutta :) Sitten taas muiden kohdalla en niinkään kriittisesti katsele vaan ihaillen erilaisuuksia ja niiden mahdollisia merkityksiä kantajilleen!! :)

   Se on kyllä, itsekkin joutunut jostain ajatuksista luopumaan kun ei ole kokonaisuuteen sopinut ollenkaan!!:) Niistä hienoista kuvista voi sitten vaikka vaihtoehtoisesti tehdä tauluja tai muuta että niitä saa elämäänsä jollain tavalla näkyviin!!:)

   Se on kyllä äärettömän hyvä ettet ole joutunut kohtaamaan negatiivisuutta tatuointiesi tähden!!:) Ja se että olet ottanut tatuoinnin isällesi on se varmasti merkinnyt hänelle paljon, aina eivät miehet osaa tuoda ajatuksiaan ja tunteitaan julki!!;)

   Oi, millasta tatuointia miehesi on ottamassa?:) Itsekkin haluaisin, mutta tällä hetkellä ei juurikaan ole varaa ottaa, jos sitten joskus Tanskan reissun jälkeen alkais säästämään sitä varten rahaa!!:)

   Poista
  2. Eipä mitään, eipä tuota aina ehi salamana itsekkään kommentteihin vastaamaan! :)

   "Niistä hienoista kuvista voi sitten vaikka vaihtoehtoisesti tehdä tauluja tai muuta että niitä saa elämäänsä jollain tavalla näkyviin!!:)" Juurikin näin, hyvä ajatus! Oonkin varmaan täysin tiedostamatta hankkinut meille seinälle kehystetyn lohari julisteen. :)

   Ukkoselle tulee nyt peittarina sellainen susi tatulointi, saa vanha ristilepakkohommeli mennä piiloon kun rupeasi uusien tatskojen rinnalla näyttämään niin rusinalta koko teos eikä se enään tuntunut sellaiselta omalta. :) Tästäpä voit lukia hänen blogistaan tatska jutuista jos kiinnostaa: http://rollaattori.blogspot.fi/2013/12/tatska-asiaa-kun-nyt-innostuin.html :) Niin ja tässä vielä linkki aiemmin peitetyn jellonan päälle tulleeseen tatskaan: http://rollaattori.blogspot.fi/2014/03/uutta-kuvaa-ihossa-ja-muuta-jannaa.html. :)

   Pikku hiljaahan sitä saa aika äkkiä säästettyä rahaa kokoon! Tsemppiä reissun jälkeen säästämiseen. :)

   Poista
  3. oo, tulee varmaan hieno tatuointi!!^^ :)
   Äääää hirvee tatska kuume!! xD

   Poista
 5. Tatuoinnit kyllä tuntuu jakavan mielipiteitä, nykyään ainakin Suomessa kyllä onneksi siihen positiivisempaan suuntaan vaikka poikkeuksiakin löytyy. Se täytyisi ihmisten pitää mielessä, että jos ei nappaa, niin voisivat olla hiljaa. Todistin kerran sitä, kun läheisen ihmisen ottamaa muistotatuointia arvosteltiin oikein huolella. Oli harvinaisen vaivaannuttava tilanne...

  Tänä vuonna olisi tarkoitus hankkia kolmatta leimaa minun ja parhaan kaverini 10 vuotisen ystävyyden kunniaksi. Otetaan tatuoinnit, joissa on samoja elementtejä, mutta eivät kuitenkaan ole identtiset. Minusta on kiva, että nuo kaverileimat toimii myös itsenäisinä kokonaisuuksina.

  Edellisen tatuoinnin otin melkeen kolme vuotta sitten kun sain ylipuhuttua äitini mukaan. Nyt meillä on molemmilla eri tavoin tyylitellyt ranskanliljat.Jotenkin aluksi yllätyin että sain tuolloin 57-vuotiaan ihan tavallisen tyylisen äitini mukaan tuohon. Kovasti tykkää ihkaensimmäisestä tatuoinnistaan ^^ Pitää varmaan joskus oman blogin puolelle rustailla postaus aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut sinullekkin että vastaamisessa on kestänyt tovin!!

   Se on kyllä totta että onneksi positiivisempaan suuntaan ollaan menossa! Mutta aivan törkeää tuo mitä läheisesi oli joutunut kestämään tatuointinsa tähden!! Miks ihmisten täytyy koko ajan rääpiä naamaa ajattelematta miltä se muista tuntuu.. kun eihän heidän niitä tatuointeja tarvitse kantaa! Etenkin kun tuossa tapauksessa oli kyseessä muistotatuointi joka aiheenakin jo varmasti on äärettömän kipeä saati sitten se että toiset kokevat voivansa tulla sen arvostelemaan ilman minkäänlaista tunneälykkyyttä!!!>;(

   Oi, aivan mielettömän ihana juttu että otatte samanlaiset tatuoinnit ystävyytenne kunniaksi!!^^ ihana muisto sitten vuosien päästä!!^^

   Ja tosiaankin hatun nosto äidillesi että oli tuolloin ottanut ensimäisen tatuointinsa ja mikäs sen ihanampaa kun ottaa se oman tyttären kanssa!!^^ Teillä on varmasti äärettömän läheiset välit!!^^ Ja rustaile ihmeessä postausta leimoistasi omaankin blogiisi!! Huomasin just että bloggeri on jättänyt näyttämättä uusimpia postauksiasi!!>:( Täytyy joku päivä käudä lukemassa kaikki lukemattomat postaukset taas ajantasalle!!:)

   Poista
 6. Kirsikkapuustasi on kyllä kommenteissa ehditty kehua, mutta yhdyn heihin. Ei niin, ettei lohikäärmekin vaikuttava olisi. Molempien taustaltakin löytyy mielenkiintoisia ajatuksia ja tarina. Ikävää, että olet saanut kuulla kurjaa arvostelua tatuointiesi takia. :/ Aina ei pysty ymmärtämään ihmisten mielenliikkeitä. Vaikka tatuoinnit ovatkin ennen kuuluneet enemmän alamaailman kulttuureihin, kuten vangeille, voisi omat tiedot aina palauttaa nykypäivään. Kaikesta ei tarvitse pitää, mutta aina voisi yrittää kunnioittaa muiden päätöksiä oman elämänsä suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen ihana!!<3
   Aina ei todellakaan pysty ymmärtämään ihmisten mielenliikkeitä!! Toisilla tuntuu toisinaan olevan tuo toisten kunnioitus lievästi sanottuna hukassa, kuten edellisestä kommentista huomasi että on toisen muistotatuointia menty arvostelemaan!!>:( Ei itsekkään aina toisten valinnoista ole samaa mieltä,mutta eipä ole oma elämä, mikä oikeus minulla olisi mennä siihen puuttumaan etenkään jos se valinta ei loukkaa ketään!!:) Jokainen me ollaan erilaisia ja tykätään eri asioista! Harmittaa kun monet yrittää saaha ihmisiä sulloutumaan samaan kapeaan muottiin!!:(

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)