maanantai 28. huhtikuuta 2014

Onnekas

Kun rasittava teini vaiheeni loppui ja muutin omilleni yhdessä aviomieheni kanssa, lämpenivät välini vanhempiini, erityisesti äitiini jonka kanssa meillä on ollut kismaa niin kauan kun ollaa saman katon alla asuttu!!:D Mutta niin se taitaa monilla mennä, tytöt on isin tyttöjä ja pojat mamm..äidin poikia!!;) Vaikka omat vaikeudet on silloin tällöin ollut, olen silti rakastanut aina molempia vanhempiani ehdoitta!! Etenkin huomaan tälleen jo hieman vanhempana (no en ny väitä itseäni vielä vanhaksi, mutta vanhemmaksi kun sillo teininä) kuinka arvokasta vanhempieni kanssa vietetty aika onkaan!! 

Vaikka vanhempani ovatkin eronneet jo vuosia sitten, olen silti pyrkinyt näkemään molempia vanhempiani tasapuolisesti ja suoraan sanottuna en ymmärrä niitä ihmisiä, jotka vanhempien eron jälkeen lakkaavat pitämästä yhteyttä toiseen vanhempaansa, jos kerta välit ovat aina olleet hyvät!! Kerran eräs tuttu sanoi kuinka ei halua olla isänsä kanssa missään tekemisissä ja oikeastaan tämä muka ei olisi hänen isänsä, kun hän halveksii sitä suuresti vanhempien erosta johtuen.. vain koska hänen isänsä oli tuolloin vuosia sitten pettänyt äitiänsä, jonka seurauksena ero oli tullut!! Olihan se väärin juu tehdä noin ja ei millään muotoa hyväksyttävä teko, mutta eikös se ole vanhempien välinen ongelma? Jos kuitenkin isä ei ole millään muotoa käyttäytynyt typerästi tätä tytärtään kohtaan..!! ihmettelen vain... Kuitenkin tämä tuttava vie laskunsa isälleen ja kinuaa tältä rahaa tämän tuosta!! Että sillo sen kanssa kyllä ollaan tekemisissä!! Ei millää pahalla, mutta vaikuttaa hyvin tekopyhältä minusta!! Kuitenkin kyse on saman ikäisesta ihmisisestä elikkä 26 vuotiaasta... Monilla ei edes ole isää enää olemassa...
Mutta niin se pointtini oli se että vaikka vanhempani ovatkin eronneet, ovat molemmat minulle siitä huolimatta äärettömän tärkeitä! Olen halunnut olla heidän kanssaan mahdollisimman usein, vaikka se käytännössä on ollut monesti kovin hankalaa. Ja oikeastaan voisin tähän listata samaan syssyyn isovanhempani ja mieheni äidin! Heillä on yhtä suuri merkitys minulle! Joku päivä sitä herää siihen, ettei heitä enää ole ja en halua olla se, joka katuu siinä vaiheessa, että olisi pitänyt nähdä enempi ja puhua useammin!! 
Mutta ymmärrän kyllä, että kaikki eivät välttämättä ole olleet yhtä onnekkaita omistaessaan yhtä läheisiä suhteita omiin vanhempiinsa, toisilla kun tuppaa oleen kovin ikävä tapa tuomita joka ikistä lapsensa tekemää päätöstä ja halu muokata heidän elämäänsä siksi miksi itse parhaaksi lapsensa elämän kokee!! Toisia taas ei puolestaan kiinnosta paskaakaan lapsiensa kuulumiset tai tekemiset!! Se on kovin surullista!:( 

Olen nyt ollut äärettömän tyytyväinen siihen, kun olen saanut viettää laatu aikaa rakkaan iskäni kanssa tässä viikon sisään jopa kahtena päivänä!! Ja toki me nähdään aina silloin tällöin kun töiltä ehtii, mutta kunnon iskä-tytär päivistä on aivan hävyttömän liian paljon aikaa!! Isänikin asuu kuitenkin 70-80 kilometrin päässä, joten häntä ei valitettavasti joka päivä näe!!:( 
Viime viikolla olikos se nyt torstai päivä matkasin synnyinkotooni aamupäivästä ja nautin suuresti kun sain auttaa terassin rakentamisessa ja samalla sai höpötellä paljon sellaisia syvällisempiäkin juttuja, jota ei normaali pika kylävisiitillä tulisi turistua!! Tänään olin myös onnekas isäni tultua tänne jo heti aamutuimaan. Ehdimme päivän aikana vaihtaa monet mietteet, käytiin syömässäkin, juotiin monta kuppia kahvia, käyty pitkällä metsälenkillä ja mielikuvitus rakennettu meidän kämppää!!^^ Nautin syvästi päivästä!! 
Täytyisi äitini kanssa joskus ottaa sama homma ja lähteä vaikka ihan vain tyttöjen kesken shoppailemaan ja syömään!!;) Mutta jos vain on hyvät välit vanhempiinsa niin kehoitan kaikkia ottamaan omat lapsi-vanhempi päivät käyttöön, uskon että niistä nauttii kaikki ja vaikkei niin läheiset välit olisikaan niin tuollaiset päivät voivat hyvinkin lähentää sitä suhdetta!!:)

4 kommenttia:

 1. Se on aina kiva, jos välit paranee, monesti juuri pois kotoa muuttaessa :D Mukavan kuuloista laatuaikaa teillä ♥

  Muistan kuinka huonot välit mulla oli pitkään isääni, vielä senkin jälkeen kun muutin pois (vierastin häntä alkoholinkäytön takia), mutta nyt jotenkin viime aikoina mummon kuolema lähensi meitä, kun autoin häntä käytännön asioissa! Ollaan puhuttu ihan eri tavalla, ja olen nyt vasta huomannut että mun isä on kaikista vajavaisuuksistaan huolimatta ihan hyvä tyyppi. 26 vuotta siihenkin meni, mutta onneksi milloinkaan ei varsinaisesti ole liian myöhäistä :) Paitsi tosiaan sitten, kun toinen on jo haudassa... Sitä ei tosiaan kannata jäädä odottelmaan.

  Äitini kanssa olen paremmissa väleissä, matkustellaan yhdessä kerran vuodessa jne ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa kaunis!!♥
   Pahoittelut jälleen että vastaamisessa on kestänyt, ollut taas liian kiireisiä päiviä ettei ole ehtinyt pahemmin koneella oleileen!!:(
   Mukava kuulla että olet saanut isäsi kanssa välit parampaan suuntaan!!^^ niin kamalalta kun se kuulostaakin niin monesti ikävät tapahtumat tuovat monia lähemmäksi toisiaan!! Mikähän siinäkin on, miks aina ikävissä asioissa eikä minkää positiivisen jutun yhteydessä?

   Sinun ja äitisi välit kuulostavat kyllä äärettömän lämpöisiltä!!^^ ja ihanaa että matkustelette paljon yhdessä, saatte paljon arvokkaita yhteisiä muistoja!!^^

   Poista
 2. Todella kauniisti kirjoitit erityisesti isäsi kanssa viettämästäsi ajasta. ❤♥ Onneksi on sinunkaltaisiasi ihmisiä, jotka tajuaa, mitkä asiat ovat oikeasti merkityksellisiä! Olet harvinaisen lämmin, viisas ja epäitsekäs persoona. Sinusta huokuu sellaista rauhoittavaa energiaa, mikä on korvaamatonta täällä hullunmyllyssä, jossa niin moni ajattelee vain itseään ja talloo muut jalkoihinsa. Kiitos siitä, että olet olemassa!

  Munkin välit vanhempiini ovat parantuneet iän myötä. Vaikka vanhempani suututtaisivat minut esim. puheillaan, niin lepyn nopeasti. Yritän muistaa, ettei ole minun tehtäväni yrittää muuttaa heitä, enkä usko, että se onnistuisikaan. Kumminkin he ovat sietäneet niin paljon enemmän, mitä taas joidenkin vanhemmat eivät sietäisi alkuunkaan. Eivät he pahaa ole tarkoittaneet. Olen onnekas, että minulla on vanhemmat, jotka ovat vielä aviossa 30 vuoden jälkeen ja heidän keskinäinen suhteensa on kenties parempi kuin koskaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin, iiiiiiiiiihana kuulla sinusta tätä kautta!!^^♥♥ viime kerrasta on hirmuisen pitkä aika!! Ja sitten en osaakkaan muuta sanoa!!:D sanasi sai minulle ihan häkeltyneen tunteen ja olen äärettömän kiitollinen kun minulla on kaltaisesi ystävä!!^^♥

   Oho, se kyllä on harvinaista että vanhempasi ovat olleet nuin kauan yhessä!!:O ja todella iso hatunnosto heille, tuntuu että nykyisin harvat ovat yhdessä, tosin on minunkin isovanhemmat olleet aina yhdessä, teini ajoilta lähtien!!^^♥ siihen täytyy itsekkin tähdätä!!;)
   Mukava kuulla että et ole antanut vanhempiesi sanomisten vaikuttaa mieleesi!! Mutta uskon että heistäkin tuntuu pahalta jos sinulla on huono olla, eivät vain ole osanneet tuoda huoltaan aina oikealla tavalla esille!!:)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)