tiistai 6. toukokuuta 2014

Letter


Noin reilu kuukausi sitten puhuimme mummuni kanssa puhelimessa siitä, kuinka nykyisin ei kukaan enää kirjoita kirjettä.. Tai ainakin se on hyvin harvinaista nykyään, sähköpostien ja tekstareiden lisäksi, monet kun tuntuvat elävän ainoastaan Facebookin varassa ja auta armias jos et siellä joka päivä ole niin olet ihan pihalla toisten muksujen soseruokien syömisestä, vessassa käynneistä ja siitä kuinka oli ollut taas niiiiin kännissä yhden kaljan jälkeen viikonloppuna!! Joka tosin itseäni ei haittaa ollenkaan mutta alkaa siinä vaiheessa nyppimään kun tullaan sanoon että "eksä tienny, faceen mä kirjotin siitä"... joo no kun monesti pikaisesti saatan käydä kattomas et onko mulle tullut mitään tähdellistä sanottavaa ja useasti en edes jaksa lukea muiden uutisia läpi.. Sekin on muuten toisinaan työn ja tuskan takana että löydät sieltä facesta oikeasti mitään "uutisia".. nykyisin kun seinä täyttyy niiltä raivostuttavilta mietelausekuvilta, jotka joo on ihan osuvia ajatuksia, mutta kun niitä pommittaa samat ihmiset kolmetuhatta kappaletta saman päivän sisään niin ei oikein nappase!!
Löysin kirjepaperiin sopivan muistikirjankin!!^^ Oon ihan hulluna kaikkiin kauniisiin muistioihin ja kirjasiin, vaikken tiekkään mitä kaikkiin kirjottaisin!!:´D Mutta eiköhän kaikille tule jossain vaiheessa jokin tarkoitus!!;)
Mutta tosiaan pohdittuamme mummini kanssa kirjeiden sukupuuttoonkuolemista, saimme loistavan ajatuksen alkaa toistemme kirjetovereiksi!!^_^ itsekkin menin intoa puhkuen kauppaan metsästämään kivoja kirjepapereita, mutta yllätyksekseni niitä ei juurikaan missään myyty!!o_O  Eräästä kirjakaupasta sitten viimein löysin muutamaa kivalla kuosilla varustettua paperia. Täytyy jostain löytää jokin kaunis aarrearkku jonne saan kätkeä mummiltani saadut kirjeet!!^_^ Ovat korvaamaton muisto sitten kun joskus (ei koskaan jos minusta on kiinni) mummista aika jättää!!<3<3<3

Kevät tekee vaihtelevasti tuloaan, toisinaan sataa taivaan täydeltä rakeita ja toisinaan aurinko paistaa täydeltä terältä lämpöisesti. Kevät on muutenkin ollut yhtä hullunmyllyä, vapaat menee puolet Tayssissa juoksemisessa ja loput onkin niin paljon kaikkee rästihommaa ettei tosikaan!! Monet kaverit huohottavat niskaan kun en koskaan ehdi käymään heillä ja työkuviotkin muuttuvat siinä määrin, että yrityksemme myytiin pois ja meille tulee täten uudet pomot!! Lisäksi jotta elämä sujuisi rauhallisesti, menin vielä lupaamaan eräälle osastoilla työskentelevälle hoitajalle tehdä hänen tyttärensä ylioppilasjuhliin tarjottavat!! Saas nähä miten selviän moisesta. Uus jääkaappikin tuli ostettua, kun edellinen oli sellainen puolikkaan kokoinen mökki versio!!:D Uuden kaapin osto sattuikin oivaan ajankohtaan, vanha kun olisi saattanut levitä hetkenä minä hyvänsä, oli meinaan aika kiitettävästi takaseinä pullistunut jäähdytys ritilöihin kiinni. Nyt on komea rosterinen koko pitkä kaappi keittiössä, jonne mahtuu leipomaan yhtä jos toista tarjottavaa!!;) Pakastin täytyisi vielä hommata koko pitkänä niin saisi tuon iänikuisen vanhan sähkösyöppö arkun heivattua mäjelle.. Mutta sitä ei nyt samaan syssyyn raaskittu ostaa kun tuli sen verran paljon hintaa jo pelkälle kaapille!! 
Ostin myös kartta-oppaan Tanskan matkaa varten jotta tietää minne menee ja mitä mistäkin hakee!! Matkaankaan ei ole enää kuin puolitoista kuukautta aikaa!! Pikkusen alkaa jo jännittämään!!

8 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo kirjeenvaihto! :) Ja täytyy olla täysin samaa mieltä kaikesta tuosta facebook jutusta. Itse pyörin siellä aika useinkin, mutta eipä sieltä järin järkeviä "uutisia" vastaan tule. Kaiken maailman testejä ja arkihaasteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä testejä ja haasteita siä tuntuukin riittävän!! On ne ihan kivoja jos yks kaks tulee vastaan sillontällön, mutta kun niitä tulee toisinaan yhden päivän aikana likemmäs toistakymmentä ja monesti viel samoja niin turhauttaa etsiä niitä ihmisten oikeita kuulumisia sieltä seasta!!:( ja kun toisilla ei tunnu olevan siellä mitään käsitystä et mitä kaikkee siellä oikeasti kannattaa julkaista.. välil tietty ittekkin tulee sinne avauduttua jostain mieltä kiukuttavista asioista joita jälkeen päin miettii että ois voinu jättää mainitsematta, mutta en kuitenkaan ole ottanut asiakseni kertoa joka ikistä vessa, suihku, sauna, jääkaapille meno reissuani!!:D erityisesti surettaa se kun toiset jakaa niin kovin huolettomasti omien muksujensakkin kuvia jopa satoja kappaleita, itsee ainakin mietityttää se ettei ne joudu vääriin käsiin jonku bedofiilien runkattavaksi tms. Ja yksityisyys se pitäisi muksuillakin olla.. ne eivät vaan itse osaa siihen vielä puuttua...

   Poista
 2. Ite oon harrastanu kirjeenvaihtoa ihan pikkutytöstä asti, ja mulla on edelleen muutama kirjekaveri :) Vanhimman kanssa oon kirjotellu vissiin 8 vuotta, sit on kaks vähän uudempaa kirjetuttavuutta joiden kanssa kirjoittelen. Se on mukavan rentouttavaa puuhaa :) Facebookissa en jaksa itekkään lukea läheskään kaikkea. Muutaman tietyn kaverin päivitykset lähinnä. Muuten se tuntuu täyttyvän vaan kaikenmaailman mainoksista ja myynti-ilmotuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau!!^^ todella pitkään olette jaksaneet kirjoitella!!^^ monesti tuntuu että se into toisilla lopahtaa sen muutaman vuoden jälkeen!! Ihana juttu että olette jatkaneet kirjoittelua!!:) ja mukava kuulla että uusiakin kirjekavereita on tullut vuosien aikana lisää, ehkei se olekkaan niin harvinaista kun voisi aatella!!:)

   Niitä mainoksiakin siel facessa tuntuu olevan liikaa.. radiossa joku päivä puhuttiinkin että face alkaa menettään suosiotaan kun ihmiset jakaantuu muihin paikkoihin, erityisesti nuoriso tuntuu häviävän muualle!!

   Poista
 3. Kyllä vaan, joskus niitä ihania ja kauniita kirjepapereita vielä löytyi vanhasta kunnon Tiimarista joskus vuonna kivi, mutta nykyisin ei tahdo löytää enää mistään yhtään mitään :( Ei nyt kuitenkaan haluaisi ihan millekään ruutupaperille kirjoittaa kirjettä.. Lähetin eilen omalle mummulle myös pienen kirjeen, nyt kun on tulossa äitienpäivä ja hänellä oli synttäritkin - komeat 94-vuotta tuli täyteen :) Onneksi joistakin säilytettävistä asioista on ollut apua - nimittäin kirjepapereista! Joskus nuorempana sitä harrasti kirjeenvaihtoa ja tuli ostettuakin kaikenlaista kirjepaperia jotka on hyvin säilyneet tähän päivään asti. Niitä onkin nyt hyvä hyötykäyttää, kun nykyisin tervehdykset lähetetään juurikin tuolla Facebookin syövereissä. Toisen käsinkirjoitettu kirje on niin mukavaa luettavaa :)

  Oii, ihanaa matkaa sinne Tanskaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä, ruutupaperi kyllä kieltämättä latistaisi kirjeen arvokkuutta ja tunnerikkautta!! Ja on se vaan niin paljon persoonallisempaa kun on jollekkin kivalle kirjepaperille kirjoitettu kirje!!^^
   Ooh, onpas mummusi saavuttanut korkean iän, toivottavasti on pysynyt hyvässä kunnossa, ettei sairastele yms!!:) Kirje on kyllä todella mukavaa luettavaa, ihan oma tunnelmansa kun esimerkiksi jossain tylyssä tekstarissa!!:)

   Kiitos paljon ihana!!^^<3<3

   Poista
 4. Ooh, kirjeitä! ♥ Kirjeiden kirjoittaminen ja lähettäminen on mukavaa, me lähetellään sisarusten kanssa kirjeitä, kortteja ja paketteja toisillemme vähän väliä. :) Piristää kummasti päivää ja onhan se mukava, et joku jaksaa nähä kirjoittamisen ja lähettämisen vaivan ihan vaan saajan takia. ♥ Harmi ettei nykyään kirjepapereita myydä niin paljoa, niitä oli joskus todella isoja valikoimia erikoiskaupoissa. Me tehtiin ala-asteella myös ite kirjepapereita vesiväreillä, liiduilla ja puuväreillä kuvioineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana tapa tuo sinun ja sisarustesi välinen kirjeiden ja pakettejen lähettely!!^^ Ihanaa kun on aina sillon tällön jotain piristettä postin seassa!!^^
   Itse tehdyt paperit olisivatkin varmaan hienoja!!^^ ja taatusti uniikkeja!! Muistan kun joskus ala-asteella tehtiin paperimassaa josta tehtiin monen värisiä paperiarkkeja, harmi kun ei ole säästössä mitään ohjeita moisista projekteista, niitä pitäisi päästä tekemään tälleen vanhemmallakin iällä!!^^ Täytyy joskus netistä kattoo joku ohje itse tehdyn paperimassan tekemiseen!!^^

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)