torstai 4. joulukuuta 2014

Esittelyssä Taivaan pilarit lautapeli

Sain syntymäpäivälahjaksi mieheni veljeltä ja hänen naisystävältään lahjakortin Lautapelit.fi liikkeeseen. Viime tiistaina päätin sitten muiden jouluostosten lomassa mennä katsastamaan kyseisen liikkeen tarjontaa ja olihan siellä jos jonkinmoisia pelejä tarjolla ^_^ meidän kohdalla lautapelien ostelut rajoittuvat ikävä kyllä vain suomenkielisiin peleihin, joiden valikoima on varsin surkea täälä suomessa (joopa joo.. iha niinko niitä muissa maissa sen paremmin oisi tarjolla xD ), ainakin muiden kuin lastenpelien osalta.. kielitaito kun ei kummallakaan ole niin hyvällä pohjalla, että voisi jotain monimutkaisia fantasiapelejä ruveta opettelemaan, sen verran perfektionisteja kun ollaan molemmat , että pelit pelataan varmasti oikeilla säännöillä ilman kyseenalaistamista!

Nämä kolme peliä sieltä mukaan sitten kuitenkin lähti, lahjakortin jälkeen omaksi osuudeksi jäi vain 18 €, ihan hyvin kun kolme peliä sain!! ^_^ Vasco da gama, Beowulf ja Village. Mutta näistä peleistä kerron myöhemmin tarkemmin jahka saan niihin paremmin perehdyttyä. Sen sijaan ajattelin aloittaa pienimuotoisen lautapeliesittelyn aina peli kerrallaan sillon tällön muiden postausten joukossa, jos vaikka saisin jonkun lukijan myös innostumaan näinkin alkukantaisista peleistä, jossa ei sähkö kulje! ;) hih..

Ensimmäiseksi haluaisin esitellä pelin mikä meillä on melko usein pelauksessa. Taivaan pilarit, joka on tehty samaisen tv-sarjan pohjalta. Pelaajia 2-4, peliaika n.90-120 min. Ikäsuositus 12+

Pelin ideana on kerätä kuuden kierroksen aikana mahdollisimman monta voittopistettä ostamalla rakennusmateriaaleja josta eri työläiset pystyvät niitä käyttämällä tuottamaan voittopisteitä. Jokaisessa kierroksessa on kolme eri vaihetta: rakennusmateriaalien osto, rakennusmestarien asettaminen ja viimeinen on tapahtumavuoro.
Pelilauta pelivalmiudessa. Pahoittelut kun kuva on vähä hassusti päin, tietokoneen puuttumisen vuoksi koitan näitä "huikean" laatuisia  kuvia säätää tähän postaukseen tabletilla.. -_-' 

Kortit lueteltuna ylhäältä päin vasemmalta oikealle: henkilökohtainen muistikortti jossa on pieniä pelivinkkejä pelaajalle, pergamenttikäärö kortit ovat tapahtumakortteja, hiekkakivipuu-kortit ovat rakennusmateriaali kortteja, kirjakortit ovat etukortteja, eriväri vasarakortit on kunkin pelaajan aloituskäsityöläiset ja nuo 1-6 korttipinot ovat eri kierrosten käsityöläiskortteja.

Ensimmäisellä kierroksella ostetaan rakennusmateriaaleja ja mahdollisia työläisiä rahalla ja puu-ukkeleilla. Kun tarvittavat ostokset ollaan suoritettu tulee toinen vaihe, jossa asetetaan rakennusmestarit pelilaudalle vuorotellen rakennusmestareita nostettaessa mustasta pussista, kenenkään niitä näkemättä ennalta.
Kolmannessa osiossa lähdetään käymään pelilaudan tapahtumia lävitte nostamalla tapahtumakortti, jossa saattaa olla joko kaikkia koskevia etuuksia tai rajoituksia. Pelilaudassa on useita eri kohtia johon rakennusmestareita oli kakkosvaiheessa mahdollista laittaa, toisissa kohdissa saattoi saada suoraan muutamia voittopisteitä, toisista lisää rahaa ja toisista vaikka työläisiä tai käsityöläisiä. Kolmannen osion lopuksi lähdetään katsomaan kuinka monta voittopistettä kukin saa itselleen ansaittua käsityöläistensä ja rakennusmateriaalien avulla.

Viimeisen vaiheen tullessa päätökseen asetetaan yksi osa katedraalia. Kaiken kuuden pelikierroksen jälkeen katedraali on valmis ja pelin voittaja selvillä ;)

Oma mielipiteeni pelistä on mukavan haastava, pelissä on paljon erilaisia vaiheita ja jokainen vaihe kannattaa miettiä hyvin tarkkaan taktisessa mielessä jatkovaiheita ajatellen. Peli on hyvin strateginen ja hirmuisesti tuurilla ei tässä pelissä selviä vaan on tehtävä päätöksiä niin puoleen jos toiseen, kannattaako nyt tässä vaiheessa ostaa tätä vai säästänkö rahat seuraavaa pelikierrosta varten mahdollisia parempia käsityöläisiä varten. Lisäksi peliin otetaan aina tietty määrä tapahtuma- ja etukortteja ja muiden korttien jäätyä kokonaan pois pelistä, mahdollistaa se joka pelikerralle erilaisen pelikerran! :) ohjeet ovat mielestäni hyvin selkeät ja helppo oppia, varsinkin kun etenee ohjeessa osio kerrallaan samalla pelaten! :)
En tiä tuliko kellekkään mitään selvyyttä näistä mun sepustuksista xD mutta suosittelen kyllä peliä oikein lämpimästi kokeilemaan jos vain sattuu vastaan tulemaan! !^_^ itse löysin mokoman 5 eurolla kirpputorilta ja kaikki osat olivat vielä pakkausmuoveissa! :D2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)