tiistai 23. joulukuuta 2014

Kinkun tuoksuisia kuulumisia


On enää yksi yö Jouluun. Tämä vuosi on kovin poikkeuksellinen joulun suhteen, vuosia kadoksissa olleen joulumielen metsästys alkaa olemaan lopuillaan. Olen yllättänyt itseni sekä puolisoni ennen näkemättömällä jouluhössötyksellä, joka on koostunut järjettömästä siivousurakasta, jouluruokien suunnittelusta ja asuntomme koristelusta hieman jouluisempaan suuntaan. Kinkun tuoksu leijailee ympäri asuntoa, muutama paketti täytyisi vielä pakata ja keittää illaksi riisipuuro. Jätimme tänä vuonna sen ressaavan autolla ravaamisen välistä ja keskitymme nauttimaan vain kotona olemisesta, vapaa-ajasta, hyvästä seurasta ja hyvästä ruuasta.

Sain ihastuttavalta salainen lumous-blogin kirjoittajalta Saijalta jouluisen haasteen joka sopii hyvinkin tähän ajankohtaan. Tässä siis minun seitsemän jouluista salaisuuttani:

1. Uskotko Joulupukkiin tai tonttuihin?
Jos uskoo keijuihin, menninkäisiin ja muihin mystisiin olentoihin, niin miksi ei uskoisi Joulupukkiin ja tonttuihin? ;) mielestäni on hieman surullista kun tullaan aikuiseksi, ei anneta enää tilaa mielikuvitukselle ja lapsenmielisyydelle. Sitä paitsi mistä kukaan tietää todella onko jokin olemassa, ihan vain sen perusteella ettei ole jotain nähnyt? ;)
Taavettikin on löytänyt jälleen tiensä eteiseemme ♥

2. Kirjoititko Joulupukille?
Voi, pienenä kyllä kirjoitin monestikkin ja jemmailin kirjeitä mm.ikkunalaudalle pihalle ja puiden haaroihin jotta tontut voisivat ne yöllä hakea.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
Kinkku kuuluu kyllä perinteisesti joulupöytään. Tuoksusta jo tulvii iso osa jouluntuntua. Itselläni henkilökohtaisesti ei kinkku ole pakollinen, kun en sitä paljoa pysty syömään. Nytkin alkoi heti vattaa kipristelemään kun otin tuoreesta kinkusta siivun maisteltavaksi :(

4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
En rehellisesti sanottuna muista mitään tämän tapaista muistoa. Lahjat ovat aina olleet onnistuneita ja itselleni se ajatus metkitsee enempi kuin se lopputulos. :)

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
En muista tälläistäkään lahjaa olleen. Yleensä lahjat ovat olleet tarpeellisia tai muuten kauniita. No jotain palapelejä on vieläkin kokoamatta kun ei ole ollut aikaa ja kunnolla tilaa.
Kierosilmä pöllö ja uusi tuttavuutemme Leevi lohikäärme

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen? 
Lapsuudessani perinteisesti koristeltiin kuusi vasta jouluaattona aamupäivästä, mutta kyllä tuo oma kuusi on tuossa jo puolisen viikkoa pönöttänyt koristeineen päivineen
 :D
Tänä vuonna meillä on ihka oikea kuusi. Sain sen ilmaiseksi säästömarketista kun ostokseni ylittivät tietyn summan. Voitte varmaan kuvitella ilmeeni kun myyjä asiasta ilmoitti! :D 

7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?
En ole koskaan ostanut, monesti ollaan kyllä saatu jostain jokin kaunis jouluasetelma, jota olen sitten epätoivoisesti yrittänyt pitää hengissä! :D kovin aromirikkaat kukat saa jäädä suosiolla poies kun en voi sietää liian tunkeilevaa tuoksua. Henkeekin alkaa ahdistamaan..

Haluan toivottaa kaikille oikein rauhaisaa Joulua ♥ nauttikaa läheistenne seurasta, hyvästä ruuasta ja kiireettömyydestä ♥

4 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihanan näköisiä joulukoristeita (ensimmäisen kuvan tontut!) ja mukava tunnelma kodissa. ^^

  Oikein hyvää ja lämpöistä joulua Teille molemmille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) tontut ovatkin ihan uutukaisia, oisinko minimanista ostanut nuo! :)

   Kiitos paljon meiltä molemmilta :) ja ihanaa joulua vielä tähänkin vaikka jo taisin blogiisi käydä kommentoimassa :)♥

   Poista
 2. Mukavaa että joulumieltä on alkanut löytymään. Tosi nättinä tuo teidän kuusi! Hyvää joulua! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, ei se ollukkaan kateissa kun yläasteelta lähtien, elikkä noin about 10 vuotta! :D ehkä minäkin opin vielä joulusta nauttimaan ;)
   Oikein ihanaa ja lämpöistä joulua sinullekkin ^_^♥

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)