maanantai 29. joulukuuta 2014

Tietokonetuning RY

Kaupoissa on tarjolla monenmoisia tietokoneita monenlaisilla malleilla, väreillä, on litteää, on paksumpaa, on tablettia, läppäriä ja pöytäkonetta. On erilaisia tarroja tuning näppiksiä ja hiiriä. Paljon kaikkea jolla tehdä oma tietokone mieluisakseen! Vaan nuo kaupan tarjonnat ovat meidän mielestä olleet...noo vähän pliisuja ja tavallisia omaan makuun, joten olemme päättäneet hoitaa tuon tuning puolen ihan oman käden ja perseen kautta!! ;)

Saanen esitellä ensinmäisen omatuning-tietokoneen josta tämä harrastus oikein kimposi alkuun!;)


Äkkiseltään tietokone näyttää hyvinkin tavalliselta, mutta jo pienen tarkemman syynäyksen jäljiltä, huomaa pieniä erikoisuuksia tästä koneesta.


Ultra ohut näyttö ei vie turhaa tilaa ja pidempi johto mahdollistaa näytön paremman sijoittamismahdollisuuden noin 15cm säteellä ihan minne vain suinkin haluat, tähän eivät kiinni pultatut läppärin näytöt kykene! Sille voit rakentaa vaikka seinä telineet tai ostaa jotkin kauniit valokuvakehykset ympärille. Valinnan varaa on paljon!;) 


Jokainen voi ihan kotioloissa tehdä samanlaisen. Sen kun jättää läppärin pöydälle hieman raolleen ja asettaa tietokoneen hiiren läppärin väliin ja pyllähtää pienissä glögi huuruissa koko komeuden päälle. Tadaa, saatte rikkinäisen näytön jonka jälkeen viette koneen osaavalle tietokone ekspertille (meidän tapauksessa onneksi suvussa on oma ekspertti, nimittäin mieheni veli) , herättämään ne vähätkin jäljellä olevat rippeet mitä mahdollista on herättää eloon. Ai niin ja muistakaa itse yrittää irroittaa tuo näyttö irti ennen kuin viette tietokonettanne minnekkään korjaajalle jotta saatte varmistettua tämän 15cm näytönsiirtomahdollisuuden!;) 

Sitten tietokonetuning 2:


Tämä kaunokainen on siitä erikoinen tapaus, että hänellä on liikkuva näppäimistö, mitä monessa kannettavassa ei ole. kannettavan voi vaikka jättää pöydälle ja ottaa näppäimistön syliin. Tai sitten näppäimistön voi asentaa paikoilleen aivan kuin kannettavissa se yleensä onkin. Hieman erikoisen näköinenhän tuo on mutta niiin Tuning! Tämänkin saa ihan kotikonstein kaatamalla glögit näppäimistölle. jos mielessänne käy yrittää pestä vanha koneeseen kuuluva näppäimistö liimaavasta glögistä, niin muistakaa pestä näppäimistö kaikkineen liittimineen päivineen, jotta varmistatte vanhan näppäimistön käyttökelvottomuuden. Mutta hei, onhan nämä nyt paljon hienompia kuin alkuperäiset ja niiiiiiin Tuning!!;) 

P.s ihka ensimmäistä prototyyppiä en päässyt kuvaamaan koska se sattuu olemaan tuhannen palasina jossain vintin kätköillä. Hänet kohtasi nyrkki, ruuvimeisseli ja taisi loppuvaiheessa olla jo vasarakin mukana!! 

10 kommenttia:

 1. Voi koneparkoja. :DD Mutta mikäpä siinä jos muuten toimivat varsin hyvin! Itsellä lähes aina ollut pöytäkone ja oon itsekin tuhonnut näppäimistöjä mm. kaatamalla omenamehua yms. Muuten lähti toimimaan, mutta kummasti jäi noin kolme näppäintä pienoiseen tahmaan jopa näppäinten pesun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D noo ensinmäinen ei niin hirmu hyvin pelitä, toimii se niin kauan kun ei yhdistä nettiin, heti kun netin laittaa päälle kaatuu koko kone, mutta menny hyvin pelikoneena! :D
   Voi ei, nää on kyllä inhottavia tilanteita ku kaatuu jotai tahma juotavaa mikä junttaa näppäimet ihanasti jumiin! :P

   Poista
 2. Auts xD No, ompahan persoonallinen! Onneksi on ihmisiä jotka osaavat hoitaa kaikenmaailman ryönäyksen jäljet! Tuokin näyttää melkein jopa ihan tarkoituksenmukaiselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä mitään, onneksi on niitä jotka näistä jotai ymmärtää ja jaksaa tapella toisten tekemillä vahingoilla! :D en tiä kumpaa konetta kommentillasi tarkoitit (on kaksi eri konetta) mutta omalla tavallaan persoonallisia ovat molemmat! :'D

   Poista
 3. hih, hauska postaus :D Itellä kumma kyllä ekassa läppärissä vieläkin henki pihisee, vaikka on se jo useamman vuoden vanha! Keväällä 2009 sen sain, ja se on myöskin ehtinyt maistella alkoholidrinkkejä ja joutunut välillä vähän väkivallan kohteeksi... Nykyään virtanapissa on kosketushäiriö ja koneen oma hiiri on niin alkoholipöllyissä ettei se reagoi, mutta erillisellä hiirellä menee oikein hyvin reissukoneena ;) Näppäimistö on kertaalleen vaihdettu (onni on suvussa oleva nörtti) joten kaikki näppäimetkin toimii, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas siun läppäri ollut rautasta tekoa o_O meillä ihka ensinmäine kesti vajaa 2 vuotta kunnes mies hermostu siihe, toine kesti jotai vuode kunnes istuin sen päälle ja kolmas kesti kuukaude kunnes heitin glögit päälle! XD ehkei meille pitäs hommata ainootakaan lappäriä! :'D tabletin sietokyvyn oon ihmetellyt hyvinkin kova tekoiseksi, jopa n. 1.5 vuotta kestäny noinkin pieneks masiinaks!:D

   Poista
 4. Hahah, eikä! Hauska postaus, sain kyllä illan naurut tästä! :DD ♥ Ihanasti kieli poskessa kirjoitettu, tälläisia olisi hauskaa lukea useamminkin. Hienot on koneet ja ainakin persoonalliset. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla että sai hymyn huulille! ^_^ on niin mukavaa piristää muita ^_^ ♥ joo nää läppäri kommellukset alkaa meillä oleen jo niin tavanomaista arkea että päätin niistä tehdä ihan oman koosteen ;)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)