keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Liebster award

Sain hetki sitten kahdelta ihanaiselta neitoselta haasteen. Haasteen ideana on tuoda esille lukijamäärältään pienempiä blogeja (0-1000 lukijaa). Haastetun pitää vastata 11 kysymykseen, laittaa haaste eteenpäin muille ja keksiä heille 11 kysymystä. Kiitos oikein paljon Nänni ja Moonlily <3. Hirmu monihan on tämän haasteen jo saanut joten en sitä jaksa nyt enää väkisin lähetellä etiepäin. Olen siis melkoinen tylsimys jälleen näiden haasteiden kanssa ;) Mutta toivottavasti kenenkään maailma ei nyt tähän kaadu.
Nyt niihin minulle esitettyihin kysymyksiin:

Nämä kysymykset sain Nänniltä:

1. Mikä oli sun lemppari piirretty pienenä?
- Voi kun niitä oli niin monia! Ehdottomia suosikkeja oli prätkähiiret, mul oli oma Vinskikin ;) Sitten oli kaukametsän pakolaiset, Vili vilperi, Bambukarhut, Muumit, ja pienenä käytiin aina mummun kanssa vuokraamassa läheiseltä kioskilta hopeanuoli vhs-kasetteja! ;)

2. Tavara tai asia mitä ilman et voi elää?
- No puhelin on aika tärkeä kapistus, siitä tavoittaa ihmiset ja sinne tulee ilmoituksia työvuoroista, ruokaa ilman ei voi elää, kuten en pysty kuvittelemaan elämääni ilman vaatteita.

3. Otat puhelimen käteesi, mitä teet sillä?
- Katson kelloa ja onko tullut mitään ilmoitusta työvuoroista, sen jälkeen käyn nopeasti läpi facen, instan ja blogin.

4. Paskin sarja tai leffa minkä oot vilkassu tai paskin kirja minkä oot lukenut ikinä?
- Mussa on varmaan joku ohjelmointi virhe kun en vaan voi millään sietää esimerkiksi putous ohjelmaa. Monet suomalaiset leffat on ihan täyttä kuraa kuten jokku kuutamolla yms. pelkkää naurettavaa pornoa sanon minä. Paskin kirja minkä oon lukenu on ehdottomasti koulu aikana tämä perinteikkäin suomalainen kirja Aleksis Kiven 7 veljestä. Siinä vasta tympein kirja ikinä.

5. Mitä teit tänään klo.12.00?
- Olin töissä! :D

6. Erikoisin väri mitä sulla on ollut hiuksissa?
- Vihreet juuret ja kusen keltaiset latvat.. ei mennyt ihan värjäys putkeen...

7. Kerro joku asia missä oot hyvä tai joku tilanne missä oot voinut olla todella ylpee itestäs?
- Oon hyvä kuunteleen ihmisten murheita, mestari keräämään itselleni ongelmia ja tapaturmia! :D Kait mä jokusen kakunkin osaan leipoa ;)

8. Saat väsätä ihtelles unelma annoksen jädestä ja höppeistä, mitä siihen tulee?
- Valkosuklaa metsämansikka jäätelöä, valkosuklaa hippuja, smarties karkkeja, pätkis karkkeja, mansikoita ja strösseleitä, sellasia värikkäitä, niin ja kinuskikastiketta ;)

9. Kaunein asia luonnossa?
-Järvet, kalliot, kukat, eläimet, kaikkeus, minusta on kovin rauhoittavaa vaellella luonnossa tai istuskella laiturin nokalla katselemassa laineiden liplatusta.
Cube on the road

10. Millaiset asiat/jutut saa sut repeemään nauruun?
- hyvät ehkä jopa hieman kaks mieliset vitsit, piirretyt, eläinten toljailut, pikkulasten lausumat letkautukset.

11. Millasia blogeja tykkäät lukea?
- Blogeja joiden kirjoittaja kirjoittaa omana itsenään, blogi on monipuolinen sekoitus kirjoittajan arjesta, ajatuksistaan, tyylistään. Eritoten jos bloggaaja on huumorintajuinen persoona joka tuo teksteihinsä sen huumori pitoisen twistin niin silloin monesti jään seurailemaan.


Sitten niihin Moonlilyn kysymyksiin:

1. Minkä uuden harrastuksen haluaisit aloittaa?
- uuden...hmmm.. jotain taide harrastusta olisi kiva aloittaa harrastamaan, jotain tyyliin posliinin maalausta tai vastaavaa.. Isona haaveena on jo pitkään ollut rakentaa oma nukke koti, mutta vielä toistaiseksi on vasta suunnittelu asteella.

2. Pidätkö festareista?
- Kyllä ja en! :D Tykkään live musiikista ja se tunnelma mikä jossain festareissa on, niin on mahtavaa. Mutta en tykkää känniääliöistä, ihmisistä jotka eivät näe muita ihmisiä siellä ollenkaan vaan tanssivat muita päin tuhannen promillen humalassa, tyrkyistä ihmisistä, riitaa haastavista ihmisistä..ihmisistä siellä ylipäätään! xD Mulle sopivin muoto olisi yksityis keikat jonne saisin itte valkata porukan joka sinne pääsee mukaan! :D

3. Lempijuomasi? (alkoholillinen/holiton)
- Glögi (terästämätön ja terästetty, kaakao, tee, jäätee, ananasmehu, suklaa kahvi.... pitikö valkata vaan yks molemmista kategorioista? :D

4. Parasta ja huonointa Suomessa?
- Huonointa ehdottomasti oikeusjärjestelmä, suur rikolliset eivät saa mielestäni riittäviä rangaistuksia, toisen taposta, pahoinpitelystä ja raiskaamisesta saa vähempi vankeutta kuin esimerkiksi talousrikollinen, näin olen ainakin ymmärtänyt... Lisäksi tämä liiallinen sääntöjä sääntöjen perään mitä nykyisin tiukennetaan koko ajan, ajaa mielestäni asiat huonompaan suuntaan. tähän voisin esimerkkinä sanoa esimerkiksi nykyiset kasvatus tavat, en tietenkään ole mitään pahoinpitelyä ja lyömistä hyväksymässä, mutta mielestäni lasta ei pidä liikaa paapoakkaan ja antaa kaikkea läpi vain siinä pelossa että sossut tulevat hakemaan heti lapsesi pois. Terveys palveluiden huonotuminen on huonoa ja ja ja... mikäs täälä sitten on hyvää.. Koulustusmahdollisuudet, ihana luonto, erilaiset tuet (opinto-,asumis-, perheitä kohdistavat tuet yms..) eihän ne isoja ole mutta monessa maassa ei ole vastaavia ollenkaan. LUONTO!!!!!

5. Mistä ominaisuudesta pidät eniten itsessäsi?
- Tää on vaikee...  varmaankin siitä että olen hyvä kuuntelemaan ja olemaan tukena, näin on minulle ainakin sanottu! :D Tunnollisuuteni on ehkä myös hyvä asia, ainakin työn suhteen, kun teen jotain, teen sen myös kunnolla, en hutiloi tai tee asioita välinpitämättömästi. Uskollisuuteni.

6. Jos voisit matkustaa aikakoneella, mihin aikaan matkustaisit ja miksi?
- Aikaan jolloin oli linnoja, kauniita pukuja, tansseja, hyviä käytöstapoja ja lohikäärmeitä. Tarviiko näitä edes selitellä? :D Tietysti siksi koska haluan miekkailla ja taikoa, asua linnassa, omistaa oman lemmikki lohikäärmeen jolla liitelisin aina öisellä tähtitaivaalla kohti auringon nousua, Ja kuka nyt ei haluaisi olla kuin prinsessa! ^_^ <3
Tuoksuu keväälle <3

7. Ketä ihailet?
- Tää on helppo kysymys. Mummuani <3 Hän on ollut mun idoli pienestä pitäen. Hänen ajatusmaailmansa, rakkautensa luontoon ja eläimiin ja elämän viisaus ja kokemus on kaikkea sitä mitä ihailen <3 Rakastan <3 Mummu on ollut aina mun tuki ja turva pienestä asti, sille on ollut helppo puhua aina kaikesta ja mummu ymmärtää minua, ei koskaan tuomitse, on aina tukena! <3

8. Jos voisit päivän ajan olla joku muu henkilö, kuka olisit?
- Varmaan ihan kuka ihminen vaan, olisi joskus edes mukavaa elää päivä niin että voit rauhassa puhua kelle vaan ilman että ihmiset tyrmistyvät ja näyttävät inhotustaan suoraan päin naamaa... Mutta mieheni olisi toinen mikä haluaisin olla. Olisi hienoa päästä toisen päänsisälle ja oppia ymmärtämään miksi toinen on juuri tuollainen kun toinen on. Sen jälkeen ymmärtäisin häntä varmasti vielä paremmin <3

9. Inhokki ruokasi?
- Olen pääsääntöisesti kaikki ruokani, mutta uudet perunat saa niskavillani pystyyn.. en vaan voi sietää niitä, ainakaan pelkilleen.. kuorisin ne ja hukuttaisin kastikkeeseen :D reikänuijittu ylihaudutettu possun pihvi.

10. Minkä ei-lemmikkieläimen ottaisit lemmikiksi, jos voisit? 
- Lumilepardi, jääkarhu,, sanoinko jo että lohikäärmeen?

11. Mitä kieltä/kieliä haluaisit oppia puhumaan?
- Jos oppisin ilman pänttäämistä niin Kiina/Japani, Saksa, Espanja

vierivä kivi ei sammaloidu... ei kun... 

Postauksessa esiintyvät kuvat ovat erään kauniin aurinkoisen lenkkireissun päähänpistoksia.  Hyvää loppuviikkoa kaikille! <3

9 kommenttia:

 1. Mäkin oon haaveillu nukkekodin rakentamisesta pitkään! Tai vähintäänkin sisustamisesta. Mutta sitten taas hirvittää, miten paljon semmonenkin vie tilaa ja mun projektit kun sattuu usein jäämään kesken.
  Posliininmaalauskin on ihan jees, vaikka oonkin sitä kokeillu vaan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta että tilaa sellainen vie, tarvitsisi ihan oman paikan sille missä se ei kolhiinnu tai muuta vastaavaa, voi olla arvoisellaan tavalla esillä! :)

   Poista
 2. Ihanaa, että muutkin vihaavat putousta! ^-^ Ja 7 veljestä, olin jo unohtanut, miten puuduttava kirja se voikaan olla! Ja itse sentään luen kaikkea mahdollista, esimerkiksi Tuntematton sotilaan vasta kolmannella luokalla, Kalevala oli jännä aikanaan ja ties mitkä muut ei niin houkuttelevilta kuulostavat, mutta tuota kyseistä en olisi jaksanut millään kahlata läpi edes lukiossa, missä sen lukeminen oli jollain kurssilla pakollista.

  Tuosta sossuvielapset asiasta pitää näin alan opiskelijana vielä sen verran todeta, että itseä turhauttaa median tapa tehdä uutisia huostaanotoista tyylillä "perheessä oli kaikki hyvin, mutta ilkeä sossu tuli ja vei lapset, pilasi perheen välit, eivätkä vanhemmat enää koskaan saaneet tavata lapsiaan", vaikka sijoitus on viimeinen toimenpide, mihin ryhdytään ja vasta, kun kaikki avotoimen tukitoimet ovat kokeiltu. Ja avotoimentuki voi olla vaikka se, että sosionomi tulee leipomaan perheen kanssa ja juttelemaan siinä sivussa asioista, joka voi oikeasti olla ihan riittävä joissain tapauksissa. Tai sitten eri terapiat, tuettua hoitoa lapsille jos vaikka uupumista, arjen hallinnan opettelua esim. tapauksissa, joissa (usein nuori vanhempi) ei oikein hallitse kodin pyörittämistä, lasten ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukemista (tosi usein lastensuojelun asiakkaat ovat perheitä, missä kaikki periaatteessa sujuu, mutta perhe ei kommunikoi keskenään tai ole minkäänlaisessa vuorovaikutuksessa keskenään vaikka lapset olisivat vielä alle kouluikäisiä). Toki avohuollon tukitoimena voidaan tehdä sijoitus, mutta siihen vaaditaan sekä vanhempien, että 12-vuotiaan lapsen suostumus ja usein koko perhe sijoitetaan yhdessä eli saavat tiivimpää perhetukea ongelmien ratkaisuun. Kiireellinen sijoitus tehdään vain, jos lapsen kasvuolosuhteet selkeästi vaarantuvat joko lapsesta itsestä johtuvista tai ympäristöstä johtuvista syistä (pahoinpitely, ei ruokaa, alle kouluikäiset lapset jatkuvasti yksin kotona, itsemurhayritys tms.) ja sijoituksissakin halutaan tukea lapsen mahdollisuutta olla vanhempiinsa yhteydessä mm. puhelimen kautta, yökylät jne, koska lapsen oikeus omiin vanhempiinsa tunnustetaan jo lasten oikeuksien julistuksessa ja se koetaan todella tärkeänä tekijänä. Lisäksi lapsella itsellään on oikeus saada tietoa kehitystasoonsa sopivalla tavalla omasta tilanteestaan eli esimerkiksi tietää, miksi sijoitettu. Useimmin se on vanhempi, joka päättää, ettei jaksakaan olla yhteydessä lapseen ja jättää tapaamiset väliin, vaikka uutisoinnista saa toisen käsityksen. Ugh. Olen puhunut. :D (Ja ei ollut tarkoitus tässä syyllistää sinua mitenkään, nyt käynnissä ollut useampi lastensuojelun kurssi ja yhdessä hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä Espoon lastensuojelun kanssa (meidän tekemä video saattaa alkaa pyöriä eri medioissakin jossain vaiheessa!) niin nämä asiat nousseet pinnalle liiankin monta kertaa. Ja esim. Eerikan tapauksessahan ongelma oli se, ettei sijoituksen kriteerit täyttyneet vaikka se olisi ollut edun mukaista ja näin tragedia mahdollistui. :/ ) Toivottavasti tänne ei nyt hirveästi virhelyöntejä ja ajatuskatkoja eksynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äärettömän paljon kattavasta kommentista! :) Luin ihan mielenkiinnolla nuo kaikki antamasi tiedot läpi ja tuli paljon uutta! Olen sitä mieltä että varmasti sosiaalityöntekijät tekevät tärkeää työtä ja heilläkin taitaa olla aika paljon näitä resurssi pulia kun nykyään tehdään hirmu paljon turhiakin ilmiantoja vain jonkun naapuririidan takia yms.. huomio kiinnittyy vääriin asioihin ja helposti jää huomioimatta ne oikeasti apua tarvitsevat. Media on kyllä sellainen vihoviimeinen asia joka saa asioista väärät mielikuvat aikaseksi! :D Lietsotaan draamalla mutta faktoihin ei olla perehdytty tarpeeksi, jos ollenkaan. Sitten monet pelkäävät jokaista liikettään sen takia kun juuri pelkäävät että mitä jos nyt sossut tulee ja vie mun lapset, vaikka aihetta moisiin pelkoihin ei edes olisi. Saadaan ihmiset ostamaan lehden jollain isolla lööpillä jonka totuuden perästä ei ole takuita ja joukko hysteria on taattu! :D
   Niin ja tuli mieleen vielä tuokin että joka alallahan on kaiken näköisiä työntekijöitä, toiset tekee hommansa paremmin kun toiset, toiset perehtyy asioihin enempi, toiset vähempi yms. Oon täällä joskus tainnut mainitakkin erään ystäväni tapauksesta. kolme pientä lasta, yksinhuoltajana,ero tullut juuri ja tämä ystäväni sairastui pahaan masennukseen. pyysi sossulta apua, että voisiko lapset saada johonkin aina sillon tällön, kun hänestä tuntuu ettei pysty niistä huolehtimaan tarvittavalla tavalla. Kyseinen virkailia ei uskonut että apua tarvittaisiin ja ystäväni pitkän inttämisen jälkeen sitten tulistui että tappaakko hänen pitää joku että te uskotte että apua tarvitaan, sen jälkeen vasta virkailia otti avun pyynnön tosissaan... että näin! :D Tässä tosiaan hyvä esimerkki siitä että tapauksetkin ovat yksilöitä. Jonkun toisen virkailijan kanssa asia olisi voinut edetä aivan toisella lailla! :)
   Mutta siis joo en tie tuliko se pointtini tässä kommentissa selväksi, mutta tärkeässä ammatissa ovat ja tekevät hyvää työtä. :) Median luoman kuvan takia itsestä tuntuu että moni pelkää kasvattaa lapsia normaalisti, koska pelkäävät että lapset haetaan heti huostaan pienestäkin rajojen asettamisesta. Maailma on vääryyksiä täynnä! =/

   Äläkä huoli, en ottanut kommenttiasi syyllistävänä :)

   Poista
  2. Hyvä, ettet ottanut syyllistävänä. ^-^ Totta, joka alalla on varmasti liiaksi asti ns.leipäpappeja, jotka tekevät työnsä joten kuten välittämättä työn jäljestä tai asiakkaista. :/ Valitettavaa, varsinkin kun puhutaan toisten elämästä.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kivoja vastauksia! :) Voi että toi sun koiruli on niin sulonen, ihanat nuo "puoli" luppakorvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) monet ovat olleet huvittuneita meidän karvalapsen korvista ja kieltämättä ne saavat itsellekkin hymyn huulille! :) meijjän lepakkokorva ♡

   Poista
 4. Kiva kun otit haasteen vastaan..^^ Ihania kuvia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun haastoit minut tähän haasteeseen ♥

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)