maanantai 19. elokuuta 2013

Nightmares

Monissa blogeissa ollaan usein pohdittu unimaailman saloja!! Itseäni on unet ja niiden merkitykset kiinnostaneet hyvin nuoresta iästä asti!! Omistan muutamia unien tulkkaus kirjojakin, mutta itse en niistä pahemmin piittaa!! On ne ihan hyvää viihdettä, mutta jos niistä pitäisi mukamas jokin järjellinen tulkinta saada aikaiseksi niin turha toivo!!:D Tai sitten en vain osaa etsiä oikeita avain asioita, vaan koitan tulkita vääriä juttuja!!=D Olisi mahtavaa joskus pästä jollekkin oikealle unipsykologille tulkattavaksi!! Hän tosin luultavimmin lähettäisi minut lataamoon kuultuaan uneni!!=D

Suurin osa ihmisistä ovat siitä onnekkaita, että näkevät paljon hauskoja, mielikuvituksellisia ja huolettomia unia!! Monille unet ovat kuin seikkailu toiseen maailmaan, pakopaikka tylsästä arjesta tai hetken piriste!! Täytyy sanoa, että haikeudella kuuntelen ja luen monesti näitä loistavia tarinoita!! Itse kun lukeudun siihen kastiin joka todella harvoin näkee itse tälläisiä hauskoja ja loistokkaita unia!!:( on niitäkin toki ollut, mutta hyvin hyvin harvoin!!
Yleensä en näe öisin unia ollenkaan, tai ainakaan muistissani ei ole siitä jälkeäkään kun herään!! Mutta sitten kun niitä joskus näen, ovat ne kahden laisia!! Painajaisia tai enneunia!!

Painajaiset hallitsevat ainakin 95% omasta unimaailmastani!! Joskus tuntuu, että on kausia jolloin painajaisia näen lähes joka yö!! Usein ne toistavat samaa kaavaa ja ilmeisesti kumpuavat tuolta menneisyydestäni!! Useimmin nähty painajainen kertoo siitä, kuinka minut jätetään yksin, minua ei kuunnella ja ei noteerata millään muotoa!!! Usein tähän teemaan yhdistyy myös se, että unissa mieheni pettää minua!! Yleensä kohde on aina sama...
Uskon tämän unen johtuvan pitkälti siitä, että pelkään menettää sen rakkaimman ihmisen mitä minulla on!!! Olen usein saanut elämäni aikana kokea sen kuinka minulle esitetään, että ollaan kaveria, jutellaan, vietetään aikaa kanssani ja näytetään, että minusta pidetään!! Sitten kun olen tyhmänä uskonut tämän on minulle naurettu päin naamaa ja sanottu "luulitko tosissasi että joku sinusta voisi pitää" ja tämän jälkeen on monesti alkanut julkinen pilkkaaminen... Ja voin sanoa. että tämän on tehnyt minulle useampi kuin yksi ihminen elämän aikana!!! Lisäksi eräs luottamukseen liittyvä selkkaus sattui meidän suhteessa pian kihlauksen jälkeen..Uskon että tämä asia puskee myös vahvana alitajunnasta ja saa minut pelkäämään, että menetän mieheni, etten voi häneen luottaa ja että hän jonain päivänä tulee järkiinsä ja tajuaa ettei tälläisen epämääräisen olennon kanssa voi elää!!!
Onneksi tosi elämässä tiedän voivani luottaa häneen, mutta unissa se ei ole silti kiva asia, varsinkin jos ne tuntuvat liian todentuntuisilta!!!=D Niinkuin minun unet yleensä tuppaavat tuntumaan!!!

Olen pienestä asti ollut paljon sairaalassa, joten vastustuskykyni on aina ollut huomattavasti huonompi kuin muilla ikäisilläni!!! Sairastuin usein keuhkokuumeeseen ja muihin rankkoihin tauteihin ja silloin varsinkin kärsin paljon hallusinaatioista ja painajaisistani!!! Muutama uni on eritoten jäänyt mieleeni, koska ne toistuivat lähes poikkeuksetta joka kerta kun olin kovan kuumeen kourissa!!!

Toisessa unessa olin junaradalla keskellä yötä ja näin kun vanha veturi ajoi pimeyttä halkoen suoraan minua kohti. Näen unessa ainoastaan vanhan veturin pyöreän etuvalon. Ja kun juna on ainoastaan muutaman sentin päässä minusta, herään...
Tähän uneen en ole vielä tänä päivänäkään keksinyt mitään syytä miksi näin tälläistä aina kuumeessa!!!

Toinen uni on, kun kuljen lapsuudenkotini pihan perällä olevan pienen lammikon päällä! Oli talvi ja lampeen oli tullut jää. Yhtäkkiä jää hajoaa jalkojeni alta ja putoan lampeen!!! Valo hohtaa pinnan alla ja huomaan kun jää muurautuu umpeen!!! Paniikissa hakkaan jäätä sisältä päin, jotta pääsisin takaisin pinnalle. Huomaan jossain vaiheessa, että pinnan alla on muitakin! Näen kuinka jäisessä vedessä kelluu jäätyneitä ja hukkuneita sukulaisiani odottaen, että sama kohtalo seuraa minuakin!!! Herään...
Uskon tämän unen tulevan siitä, kun vanhemmat kielsivät aina minua ja veljeäni menemästä lammen lähelle kun emme osanneet uida!!! No tyypilliseen Tiinamaiseen tapaani, en tietenkään heitä kuunnellut, vaan sinne lammen lähelle oli mentävä!!! No sittenhän siinä kävi niin, että putosin uimataidottomana sinne lampeen! Muistan vielä elävästi, kuinka olin pinnan alla ja koitin räpiköidä lammesta ylös... Onnistuin ihmeen kaupalla saamaan rannan kaislikosta otteen ja kiskottua itseni taas pintaan!!! Ensimmäinen ajatukseni tuolloin oli, että mitä selitän vanhemmilleni, kun vaatteeni ovat märät!!:´D No pikkuveljeänihän siinä syytin, että tämä oli heittänyt muka saavillisen vettä päälle!!! Sekin olisi ollut melkoinen suoritus, kun veljeni nippanappa osasi jotenkuten kävellä!!xD Saati sitten, että olisi heittänyt saavillista vettä päälleni!!!:´D No tietysti vanhemmat näkivät tämän sillon niin mainion selityksen lävitte ja tiesivät taatusti että tuolla lammessahan minä olin kahlannut!!! No sen ainakin opin kantapään kautta, että lammen lähelle ei todellakaan ollut menemistä uimataidottomana!!!=D

Painajaisten lisäksi näen paljon myös enne unia!!! Herättyäni muistan että näin jotain unta mutta että mitä näin, ei sitten mitään havaintoa asiasta!!!=D Kun tilanne tosielämässä tulee kohdalle,huomaan että olen nähnyt tämän ennenkin!!!
Kerran näin enne unen Salkkareista!!xD Kun jakso tuli telkkarista, tiesin täsmälleen mitä tuli tapahtumaan siinä jaksossa!!! (kyllä jakso oli ihan ensimmäinen näyttö, ei mikään uusinta;) )
Sanoin vaan miehelleni että nyt toi kohta menee tonne ja sit toi sanoo sille tolleen... ja hetken päästä asiat meni juuri niinkuin olin sanonut!!!=D

Että sellainen unimaailma minulla!!!=D 

Sweet Dreams lukijat!!!<3<3

12 kommenttia:

 1. Tämä oli hurjan mielenkiintoinen postaus! Olen pahoillani, ettet näe koskaan mitään leppoisia unia. :/ Itse asiassa, harvemmin itsekään näen mitään kovin myönteisiä. Tavallisesti ne ovat ahdistuksen sävyttämiä niin kuin hereilläoloaikanikin. Jos taas nukun päiväunia, nukun levottomasti ja näen tosi sekavia unia!

  Kiinnostaisi tietää, mikä tuo luottamukseen liittyvä selkkaus oli kihlauksenne jälkeen. Hämärästi muistan sinun joskus maininneen siitä.. Esim. oliko sinulla loppupeleissä aihetta huoleen. Ehkä joskus kerrot siitä minulle. :)

  Ystävän neuvo: Älä anna menettämisen pelon ottaa sinusta valtaa. Itse annoin niin käydä ja ajoin toisen luotani. Miehesi selvästi rakastaa sinua ja haluaa elää kanssasi. :) Menittehän naimisiinkin!

  Ps. Hiuksesi ovat ihanan väriset ja sinä näytät oikein kauniilta kevyemmässäkin meikissä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta ole!!;) minkäpä sille kukaan voi jos pääkoppani lähettää minulle tuollaisia unia katseltavaksi!!;) mutta olet herttainen kun huolehdit!!♥♥ kurja kuulla että sinunkin unesi ovat yleensä ahdistavia!!:( ehkä ne painajaiset ovat merkki stressistä ja levon tarpeesta!!:)

   Olen siitä joskus täälä tainnut tosiaan mainitakkin... yksityiskohtaisesti asiaa en aio sen paremmin vatvoa julkisesti... mutta tällee ympäripyöreästi sanottuna suhteemme alussa oli miehelläni muutama nainen nettiystävänä!! Eikä siinä mitään, hyväksyin ystävyyden, mutta sitten myöhemmin minulle paljastui että ystävyys oli vähän enemmän, varsinkin näiden naisten osalta!! Mieheni kun oli tuolloin liian nuori ja tyhmä tajutakseen selkeän flirtin päälle, meni hän mukaan ja kertoi heille minusta asioita jotka olin uskoutunut vain hänelle... ja minulle kertoi ettei ollut puhunutkaan heidän kanssaan.. kunnes sitten sain tosiaan selville asioiden todellisen laidan... moni on ihmetellyt miksi moisen jälkeen olen jatkanut mieheni kanssa, mutta itselläni oli tunne että tämä oli yksi todella vahva koettelemus meidän suhteessa ja jos sen yli päästään niin sitten meille muodostuu todella vahva suhde toisiimme!! Ja hyvin on paikkansa pitänyt..
   Mieheni on vuosia katunut teini-iän tyhmyyksiään ja todistellut minulle enemmän kuin tarpeeksi että on pahoillaan ja että minä olen hänelle oikeasti tärkeä ja rakas!! Hänen arvomaailmansakkin on muuttunut täysin sen selkkauksen jälkeen!! Hänellä on samanlaiset arvot nykyisin kaikessa kuin minulla ja on jopa töissäkin motkottanut työtovereilleen heidän säädöistään!!=D en voisi olla enää yhtään onnellisempi miehestäni!!:)♥♥ toki aina välillä on jotain riitoja kuten kaikissa suhteissa on, mutta ne on niin naurettavan pienissä mittasuhteissa ettei ne meitä paljoa hetkauta!!=D

   Kiitos neuvosta ystäväni!! Ja voin sanoa että en ole antanut sen hallita enää vuosiin!! Joskus se olikin voimakkaampi, mutta nykyisin luotan mieheeni täysin!!:)

   Aww!! Kiitos ihanasta kommentista!!♥♥

   Poista
 2. Kiintoisaa kyllä lukea tällaisia. Alitajunta on niin pirun kummallinen...!

  Mä muuten näen aina välillä kanssa sellaisia unia, joissa mieheni pettää minua tai tekee jotain muuta törkeää, ja kun koitan huutaa vaikka kuinka, kukaan ei noteeraa minua mitenkään! No joo, ei se tosielämässäkään aina mua kuuntele xD Mutta ikävän tuntuinen uni kyllä ja varmasti liittyy yksin jäämisen pelkoon.

  Kuvat on nättejä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alitajunta todellakin on kummallinen!!:D

   Kurja juttu jos siekin näet vastaavia unia!!:( itsellä ainakin monesti kestää puoli päivää tajuta että unessa nähtyä asiaa ei oikeasti ole tapahtunut!!=D
   No se on kyl varmaan yleinen tyyppivika noissa miehissä, että ei aina naisten puheet tunnu menevän perille asti ;)
   Voi kiitos kaunis!!^^♥♥

   Poista
 3. Tykkään blogistasi ja lukea kirjoituksiasi, mutta yksi asia häiritsee ja paljon: käyttämäsi huutomerkkien määrä lauseiden lopussa. Tuntuu että vähintään joka toinen lause päättyy näin "!!". Makuasioita nämä tietysti ovat, mutta oli pakko hieman kritisoida. Toivottavasti en sanonut liian tökerösti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan, ja palautteesi onneksi pysyi ihan asiallisuuden rajoissa!!:)
   Olenkin miettinyt jonkin aikaa että koska mahdan saada kommenttia kirjoitustyylistäni..=D
   Itse kun olen aina ollut tälläinen huutomerkkien ja hymiöiden suurkuluttaja.. niin ja tuo "..." on myös aikas tyypillistä minua kirjoittaa!! Pidän blogin tälläisenä mukavana harrastuksena ja paikkana purkaa omia ajatuksiani, en koe itse tarpeelliseksi olla mikään pilkun nutaaja, koska en tässä nyt ole kerta mitään kirjaa kirjoittamassa!!:) mielestäni asian ydin on paljon tärkeämpää kun se että onko tämä nyt äidinkielellisesti oikein kirjoitettu!! Sen verran tietysti katson etten yhteen putkeen kirjoita, mutta muuten haluan pitää kirjoitustyylini oman näköisenä!!:) niin ja itse tykkään että huutomerkit katkaisee mukavasti eri lauseita, itsellä kun menee helposti lukiessa rivit sekasin jos on kirjoitettu lauseet pelkästään yhteen pisteeseen lopetettuna!!:)

   Toivon että tämä ei ole este sille ettet jatkossa voisi lukea tekstejäni!! Kirjoitustyylini kun todennäköisesti pysyy täysin samana jatkossakin!!:) mukavaa päivänjatkoa!!:)

   Poista
 4. Aivan ihana aihe! Itsäni ovat myös unet kiehtoneet kautta ikäni ja niiden näkeminen vasta metkaa onkin. Joskus eksyimme psykologian tunneilla puhumaan unien tulkinnasta ja siitä, miten niitä voi käyttää esim. terapioissa ja opettajamme mainitsi, ettei noista tulkintakirjoisa ole mitään hyötyä. Unet heijastelevat kuitenkin ihmisen omaa alitajuntaa ja eri asiat symboloivat eri asioita ja tulkinnan tuleekin lähteä siitä, että käsitellään näkijän omia kokemuksia ja ajatuksia. Esimerkkinä opettaja käytti itseään. Hän kun näki aina väliin unta koirista ja näillä on ilmeisesti jonkin opuksen mukaan positiivisia ja kauhean kivoja merkityksiä, mutta opettaja itse pelkää koiria, koska häntä oli sellainen nuorella iällä purrut ja unissakin koirat esiintyivät aina negatiivisissa, pelon sävyttämissä tilanteissa.

  Itsekin olen usein nähnyt unta, missä mieheni pettää itseäni tai missä olemme jostain syystä eronneet ja hänellä on uusi onnellinen suhde. Mitään vastaavaa ei itselleni ole käynyt, mitä sinulle, mutta uskoisin tämän vain heijastavan heikkoa itsetuntoani, sekä pelkoa menetyksestä. Onneksi oma ongelmasi, jos tapahtumaa voi niin kutsua, on takanapäin ja se on vain vahvistanut suhdettanne!

  Mitä muuten uniin tulee niin olen usein niistä puhuessani saanut kuulla jotakin sellaista, kuin: "voi raukkaa! kamalia painajaisia!" mutta näin en ole itse niitä kokenut, kuin korkeintaan herättyäni keskellä yötä yksin. Usein käsittelevät esim. maailmanloppua, murhia, zombeja tai kuljeskelen (usein miehenä) jossakin itsekehittelemässäni fantasiamaailmassa, missä sitten sattuu ja tapahtuu. Mielestäni nämä ovat kuitenkin ääreis mielenkiintoisia, enkä edes unien aiheita haluaisi vaihtaa. ^^ Painajaiskategoriaan menee ainoastaan uni, jossa kuljen rappusia ja astun harjaan pudoten tyhjyyteen. Teen saman liikkeen fyysisestikin, mikä tuntuu inhottavalta ja herään tähän väistämättä. Jostain joskus olen kuullut/lukenut, että jos näkee tällaisia unia usein on päässä jotain vialla. Väitteen todenperäisyydestä en sitten tiedä, mutta useimmiten näitä unia tulee silloin, kun olen ahdistunut tai tresssaantunut, vaikka myös muulloin. Eihän tuo pelottavaa ole, mutta se tunne herätessä on inha. :/

  Nuo enneunet kuulostavat jänniltä! :D Itse muistan tapauksen, missä tunsin kokeen menneen täysin penkin alle ja päivää ennen palautusta näin painajaista aiheesta. Alussa vitoset ja neloset vilahtelivat silmissäni, mutta unen lopussa opettaja lättäsi koepaperin pulpetilleni ja numero olikin sitten vain lievästi alakanttiin. Kun palautus sitten koetti niin paperissa oli täysin sama numero, minkä olin unessa nähnyt. Välillä koen tunteen, että tämä on koettu ennekin tai että tästähän olen nähnyt unta, mutta toista noin voimakasta kokemusta en ole ennen enkä jälkeen kokenut. ^^

  VastaaPoista
 5. ps. Aivan ihania kuvia sinusta! Varsinkin aivan ensimmäinen ja viimeinen. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon mahtavasta kommentista!!♥
   Juu itsekkin naureskellut monesti niille ristiriidoille joita ne unikirjat aiheuttaa!! Siksi olenkin pohtinut että joko ne kirjat on täyttä roskaa, tai sitten en osaa tulkata niitä!!:D

   Tuollaset putoamis tunteet on itsellä hyvin yleisiä kun torkkuu kevyesti!:D säpsähtää aina sydäntykyttäen hereille!!:D
   Ja olipas jännä tuo sinun enne unesi!!:) kiitos kun jaoit omat unesi kanssani!! Näitä on aina niin kiehtovaa kuulla!!^^

   Aww.. kiitos paljon kaunis!!^^♥♥

   Poista
 6. Mielenkiintoinen postaus! Oma uniskaala on mennyt iän mukana niin fantasia-aiheisissa kuin traumaattisissa painajaisissa ja kaikkea siltä väliltä..

  Lapsena katselin paljon piirrettyjä ja lastenohjelmia, ja unissa olinkin usein niissä mukana. Miljööt oli nimenomaan myös animoituja muut hahmot mukaanlukien, paitsi minä itse. Olin aina joko lempi pahishahmoni vaimona tai olin se hyvis, jota pahikset jahtasi kun yritin pelastaa hyvis-sankareita pulasta. Näiden unien takana lienee pienimuotoinen, lapsen jonninlainen viaton fantasiointi kenties? xD Painajaiset lapsena olivat taas omiin henk. kohtaisiin pelkoihin liittyviä, kuten araknofobiaan ja syvyyspelkoon. Mikä johtui taas siitä kun veljeni pelotteli minua muovihämähäkeillä tarpeeksi nuorena -> araknofobia. Sitten taas kerran olin ykkösluokan kanssa luontoretkellä suolla, jalkani upposi yhteen vetiseen silmäkkeeseen ja pelkäsin vajoavani ja hukkuvani -> syvyyspelko, tai oikeastaan uppoamisen pelko. Hyvänä esimerkkinä tämän kohtauksen katsominen (elokuvasta "Päättymätön Tarina") tekee itselle pahaa yhä:

  http://www.youtube.com/watch?v=vE8mFDabqD0


  Näiden lisäksi sitten myös tuntemattomat ja creepyt asiat pelottivat ja aiheutti pahoja unia.

  Nyttemmin taas näen toisinaan inhottavia unia myös menetetyistä ihmissuhteistani ja minua kiusanneista henkilöistä menneisyydestä. Mutta ne eivät ole kuitenkaan niin pahoja, kun en kyseisten henkilöiden kanssa ole enää missään tekemisissä. (:

  Mutta..muutamina öinä on sattunut jotain niin outoa ja traumaattista. Se tunne kun makaat sängyssä silmät auki, tiedät silti olevasi unessa. Kuulet kauheaa ryminää korvissasi, kuin jokin viskoisi tavaroita sinun läheisyydessä. Näet edessäsi synkkiä ja ahdistavia värejä, verenpunaisesta mustaan. Näet vierelläsi jonkun oudon, mustan hahmon rälläkkä kädessään. Yrität huutaa apua mutta et saa inahdustakaan kurkustasi, etkä voi edes liikkua mitenkään. Henkikin alkaa käydä ahtaalla ja tuntuu että kohta henki lähtee pois, kunnes herää viime hetkellä. En tiedä onko tämä nyt sitä unihalvausta (Sleep Paralysis), mutta hyvin sen tuntuisia "oireita" nuo itsellä olivat. :S Hyi helkkari.

  Mielenkiintoinen dokkari aiheesta kymmenosaisena jos kiinnostaa:

  http://www.youtube.com/watch?v=21kW39IcLKA

  Toki näiden ohella näkee sitten ihan hassujakin unia, ettei onneksi elämä ole yhtä painajaista! (:

  VastaaPoista
 7. Lisäten edelliseen viestiini, tuossa unihalvausdokkarissa on vasta viimeisessä osassa ehavainnollistettua matskua aiheeseen liittyen, muut osat ovat lähinnä haastattelumaista pölpöttämistä kun kamera kuvaa puhujaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!! Pahoittelen että vastaamisessa on mennyt tovi!! Halusin saada itselleni aikaa perehtyä tähän tekstiin ja siten myös kommentoimiseen!!!:)

   Noi on kyllä kamalia tunteita kun uniin tulee omiin fobioihin liittyviä elementtejä!!!:( Itse monesti pienenä sain myös korkean kuumeen myötä erilaisia hallusinaatioita.. ehdessäkin näin kun valtava pallo vyöryi pimeydessä päälleni, haudaten alleen... pallo oli vähän kuin pesusieni, täynnä pienenpieniä reikiä!! Sen jälkeen olen kärsinyt pallofobiasta ja minua rupee aina oksettaan kun näen liian tiheään olevia palloja tai reikiä!!! Nää fobiat ovat myös omalla tavallaan niin naurettavia juttuja mutta samalla niin inhottavia ja puistattavia ettei sellaisten kanssa pysty elämään!!! Täytyy siitäkin tehdä joskus oma postauksensa!!!:)

   Sinulla on jännästi muuttunut nuo unet vuosien saatossa!!! Mielenkiintoista!!^^
   Hyi hitto minkä unen näit!!! Voin hyvin kuvitella sen tunteen!!=S Kamalaa!!! Ja kiitos linkkivinkeistä, nää tuo hyvin esille kaikki ne mistä puhuit!!:)

   Ja onneksi tosiaan elämä ei ole yhtä painajaista!!;)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Anonyymit: Laitattehan nimimerkkiä kommenttinne perään?! kiitos!=)